Antena 3 CNN Politică Emil Constantinescu cere Parlamentului comisie de anchetă pentru afirmaţiile lui Săftoiu

Emil Constantinescu cere Parlamentului comisie de anchetă pentru afirmaţiile lui Săftoiu

Emil Constantinescu cere Parlamentului comisie de anchetă pentru afirmaţiile lui Săftoiu
Sursa foto: Emil Constantinescu
21 Ian 2009   •   14:03

Fostul preşedinte Emil Constantinescu a solicitat miercuri, celor două Camere ale Parlamentului, constituirea unei comisii parlamentare de anchetă care să cerceteze eventuala ascultare a convorbirilor politicienilor, susţinută de fostul şef al SIE, Claudiu Săftoiu.
?Parlamentul României este unica instituţie care poate şi trebuie să întreprindă cercetări temeinice şi să facă până la capăt lumină. Parlamentul României este singura instituţie civilă care are sub control principalele servicii de informaţii, SRI şi SIE, precum şi Guvernul din care fac parte miniştrii care coordonează celelalte servicii de acest tip. Parlamentul României este, de asemenea, singura instituţie care are căderea de a investiga constituţionalitatea actelor şi a declaraţiilor Preşedintelui României şi, ca autoritate supremă în stat, doar Parlamentul poate oferi protecţia necesară celor care denunţă grave acte de poliţie politică, absolut incompatibile cu statutul României de stat membru UE şi NATO", se arată în scrisoarea deschisă adresată de fostul şef de stat legislativului român.
Constantinescu nu-l uită nici pe Săftoiu, a cărui tăcere de până acum o pune sub semnul ântrebării.
"Ori suntem în faţa unui caz foarte grav de iresponsabilitate, din  partea unei persoane care a fost numită de Traian Băsescu în funcţii de covârşitoare responsabilitate din statul român, ori este vorba de un cetăţean responsabil, care doreşte să denunţe o gravă încălcare a Constituţiei şi a legilor, dar este ameninţat şi are nevoie de protecţia instituţiilor statului şi a opiniei publice în ansamblul ei", mai scrie Constantinescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close