Antena 3 CNN Politică Sondaj CCSB: Elena Băsescu, printre favoriţi în cursa pentru Parlamentul European

Sondaj CCSB: Elena Băsescu, printre favoriţi în cursa pentru Parlamentul European

Sondaj CCSB: Elena Băsescu, printre favoriţi în cursa pentru Parlamentul European
Sursa foto: elena basescu
19 Mar 2009   •   19:17

Un sondaj fulger după demisie, o plasează pe Elena Băsescu direct pe locul trei în cursa pentru Parlamentul European. Debarasarea de partid pare benefică, fiica preşedintelui având singură o cotă electorală cât jumătate din partidul din care a demisionat, PDL.

Elena Băsescu are o cotă electorală cât PNL şi UDMR la un loc. Aceasta este concluzia sondajului Companiei de Cercetare Sociologică şi Branding, realizat telefonic în primele ore de la demisia fiicei preşedintelui din PD-L. În cursa alegerilor pentru Parlamentul European conduce PD-L cu 35%, urmat de Alianţa PSD+PC cu 30% şi Elena Băsescu cu 16%.

Rezultatul acesta poate fi corelat cu cota mare de notorietate a Elenei Băsescu. Despre decizia ei de a candida independent auziseră de ieri până astăzi 72% dintre subiecţii sondajului, iar 33% îşi şi formaseră pe loc o opţiune de vot: da, vor vota cu fiica preşedintelui dacă va candida.

La întrebarea privind implicarea lui Traian Băsescu în campania Elenei 57% consideră incorect vreun sprijin prezidenţial însă 35% cred că tatăl rămâne tată, şi ar trebui să-şi ajute copilul.

Sondajul, comandat de Antena 3, a fost realizat prin telefon, ieri şi astăzi, pe un eşantion de 802 persoane. Marja de eroare este de 3,5%.

Click aici pentru a vedea sondajul de opinie (ppt)

Observator

×
Subiecte în articol: Elena Băsescu sondaj de opinie
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close