Antena 3 CNN Politică Cucernicie parlamentară. Bugetul pentru Culte, aprobat cu amendamentele privind construcţia de biserici

Cucernicie parlamentară. Bugetul pentru Culte, aprobat cu amendamentele privind construcţia de biserici

Cucernicie parlamentară. Bugetul pentru Culte, aprobat cu amendamentele privind construcţia de biserici
Sursa foto: Gyorgy Frunda
05 Ian 2010   •   14:05

Comisiile parlamentare pentru drepturile omului, culte şi minorităţi au avizat, marţi, bugetul pe 2010 al Secretariatului pentru Culte. Parlamentarii au aprobat toate amendamentele depuse la aceste comisii referitoare la construcţia şi repararea de biserici.u 10 voturi "pentru" şi două voturi "împotrivă". Voturile "împotrivă" au aparţinut parlamentarilor PNL, Puiu Haşotti arătând că a votat împotrivă deoarece este "un buget neîndestulător".

Secretarul de stat din cadrul SGG Nicolae Lemei a cerut membrilor comisiilor să aprobe amendamentele legate de finalizarea lucrărilor de reparaţii la biserici, arătând că este o situaţie fără precedent aceea că la titlul "chletuieli pentru susţinerea cultelor" este prevăzut un buget zero.
"Trebuie măcar minimal să fie continuate investiţiile, reparaţiile la unele obiective, oprirea acestor lucrări ar genera cheltuieli mult mai mari, pe finalizarea unor obiective", a spus Lemeni.
Radu Ana, director general adjunct în Ministerul Finanţelor, a precizat că bugetul global pentru Secretariatul pentru culte este la acelaşi nivel cu cel din 2009, Secretariatul pentru culte trecând de la Miniterul Culturii la SGG.
Preşedintele Comisiei pentru drepturile omului din Senat, Gyorgy Frunda, a propus ca toate amendamentele referitoare la reparaţii de biserici depuse până în prezent la comisii să fie adoptate, urmând ca amendamentele care vor fi depuse până în data de 7 ianuarie să fie trimise direct comisiilor de buget.

Antena3.ro

×
Parteneri
Tradiţii şi obiceiuri în prima zi de Paşte. Ce trebuie să faci astăzi
x close