Antena 3 CNN Politică Colegiile uninominale au fost validate. Contestaţia PRM, respinsă de Înalta Curte

Colegiile uninominale au fost validate. Contestaţia PRM, respinsă de Înalta Curte

Colegiile uninominale au fost validate. Contestaţia PRM, respinsă de Înalta Curte
11 Noi 2008   •   14:24

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins contestaţia PRM privind suspendarea Hotărârii de Guvern care delimitează colegiile uninominale. Şi Curtea de Apel Bucurelşti a dat un verdict similar pe 25 septembrie, dar PRM a contestat decizia la instanţa supremă. Reprezentanţii PRM au susţinut în instanţă că Hotărârea de Guvern încalcă prevederile legii electorale şi că menţinerea actului normativ ar aduce prejudicii foarte mari.Lucian Bolcaş, vicepreşedinte PRM, a declarat, pentru Antena3, că în 5 circumspcriptii electorale, guvernul a trasat colegiile cum a vrut, ignorând Parlamentul.
Pe 28 octombrie, Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea PRM de anulare a Hotărârii de Guvern privind delimitarea colegiilor uninominale. În plângerea adresată Curţii, PRM cere anularea Hotărârii de Guvern 802 pentru delimitarea colegiilor uninominale, pe care o consideră nelegală. PRM spune că Executivul nu avea dreptul să delimiteze colegiile decât pe baza unei hotărâri a Comisiei de Cod electoral din Parlament. O astfel de hotărâre nu a existat din cauza unor neînţelegeri între partide.
Preşedintele PRM Corneliu Vadim Tudor a declarat, marţi, pentru Mediafax, că nu este surprins de decizia justiţiei care a respins cererea PRM privind colegiile electorale, liderul PRM apreciind că această hotarâre dovedeşte "încă o dată că justiţia din România este putred de coruptă".
"Eu pun acest abuz în legătură directă cu mituirea de către Guvernul Tăriceanu a judecătorilor cărora le-a acordat sporuri salariale, pe ultimii opt ani, în valoare totală de peste 500 de milioane de euro", a precizat Vadim Tudor.
"E strigător la cer faptul că toate instanţele de până acum au ignorat fărădelegiile pe care le-a săvârşit Guvernul Tăriceanu în trasarea colegiilor electorale. Aceasta este uvertura marii fraude care se pune la cale", a adăugat preşedintele PRM.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: colegii uninominale
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close