Antena 3 CNN Politică Ciuhandu, despre evenimentele de la Timişoara: După aparenţe, a fost o manifestaţie orchestrată (VIDEO)

Ciuhandu, despre evenimentele de la Timişoara: După aparenţe, a fost o manifestaţie orchestrată (VIDEO)

Ciuhandu, despre evenimentele de la Timişoara: După aparenţe, a fost o manifestaţie orchestrată (VIDEO)
01 Dec 2009   •   22:33

Manifestaţiile de la Timişoara au fost unele orchestrate. Cel mai probabil, de către reprezentanţi ai Partidului Democrat-Liberal. Cel puţin asta susţine primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu. Invitat la Sinteza Zilei prin intermediul unei transmisiuni în direct de la Timişoara, edilul a făcut câteva precizări în legătură cu evenimentele petrecute în cursul zilei de marţi.

"Esenţa este că nu am pus sula în coastă - cum se întâmplase cu 20 de ani în urmă - PSD-ului, dar am obţinut acordul PSD-ului pentru nişte puncte pe care, în urmă cu 20 de ani, nu le-ar fi iscălit", a declarat Ciuhandu, referindu-se la pactul semnat marţi la Timişoara.

Gheorghe Ciuhandu susţine că "din punct de vedere politic, Traian Băsescu este epuizat pentru că reprezintă de fapt un punct de vedere comunist prin tot ceea ce face".

Întrebat despre manifestaţiile din faţa Operei, Gheorghe Ciuhandu a declarat că acestea au fost neautorizate, întrucât "spaţiul public din Piaţa Operei nu este autorizat pentru demonstraţii politice".

"Aceste persoane, în mare parte, unii dintre ei purtau scurte portocalii. Deci presupun că nu erau ţărănişti sau liberali sau PSD-işti", a spus Ciuhandu.

Primarul Timişoarei susţine că nu poate afirma dacă protestatarii au fost sau nu coordonaţi, dar, "după aparenţe, a fost o manifestaţie orchestrată".

CIUHANDU: DUPĂ APARENŢE, A FOST O MANIFESTAŢIE ORCHESTRATĂ


Totodată, edilul Timişoarei a reproşat faptul că, în momentul în care s-a format Coaliţia PSD - PD-L, nimeni nu a organizat astfel de manifestări.

"Cu ocazia pactului care s-a făcut între PSD şi PD, nimeni nu protesta împotriva caracterului comunist al PSD, s-au trezit acuma cu trei zile înainte de alegeri", a mai spus Gheorghe Ciuhandu.

Mircea Geoană, Crin Antonescu şi Klaus Iohannis s-au aflat, marţi, la Timişoara pentru a semna împreună cu Gheorghe Ciuhandu, "Parteneriatul pentru Timişoara", acord care presupune, printre altele, ca edilul Timişoarei să îl susţină pe candidatul Alianţei PSD+PC la preşedinţie.

Aproximativ 3.000 de susţinători ai lui Mircea Geoană, care au venit la mitingul organizat de PSD, au fost întrerupţi, de susţinători ai PD-L. Ouă, claxoane şi pancarte au constituit recuzita celor câtorva sute de manifestanţi anti-PSD pe care aceştia au folosit-o pentru a polua fonic discursurile participanţilor la mitingul PSD+PC şi a mânji ecranele amplasate în Piaţa Operei.

Vedeţi înregistrările emisiunii Sinteza Zilei

Vedeţi prezentarea emisiunilor Antena 3

Vedeţi prezentarea jurnaliştilor Antena 3

Vedeţi transcriptul emisiunilor Antena 3


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: manifestatii Timisoara Klaus Iohannis
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close