"Soluţia pe care o avem este una simplă. În primul rând, respectarea deciziei judecătoreşti. În al doilea rând, sunt convins că ea va fi atacată de Instituţia Prezidenţială. Până în acel moment, al judecării recursului, ministrul Blaga este ministru interimar la Interne cu calitatea suspendată de ministru. Din punctul nostru de vedere, care are la bază suportul legal, ministrul Blaga este ministru de Interne, are calitatea suspendată, iar toate actele emise sunt acte valabile. Să nu se înţeleagă că prin această decizie vine altcineva la Ministerul de Interne", a susţinut Emil Boc.
Potrivit premierului interimar, conducerea MAI va fi exercitată temnporar de către secretarii de stat ai acestui minister.
"Decizia instanţei este una de suspendare temporară, până la realizarea judecăţii a calităţii de ministru. Asta înseamnă că Ministerul de Interne va fi coordonat, potrivit atribuţiilor pe care le au, de secretarii de stat în momentul de faţă, pe diversele structuri şi pe competenţe, iar secretarul general al ministerului va avea şi atributul de ordonator de credite până se va judecă această situaţie generată de Curtea de Apel Bucureşti", a precizat Boc.
În ceea ce priveşte decizia Curţii de Apel Bucureşti, premierul în exerciţiu o consideră "stranie" şi fără precedent, mai ales că decretele preşedintelui nu pot fi atacate în contencios administrativ.
"Pentru prima dată avem o decizie a unei Curţii de Apel care înfrânge o decizie a Curţii Constituţionale, ori judecătorul suprem în materie de constituţionalitate în România este Curtea Constituţională, iar Curtea Constituţională, săptămâna trecută, a spus foarte clar şi răspicat, în baza aceleiaşi sesizări, că revocarea şi numirea ca interimar a lui Vasile Blaga este constituţională. Din acest punct de vedere, decizia Curţii de Apel este stranie. Este pentru prima dată când se acceptă în jurisprudenţă constituţională din România ca un decret al preşedintelui să fie atacat în contencios administrativ. Decretele preşedintelui nu pot fi atacate în contencios administrativ. Este o practică noua a instanţelor judecătoreşti şi reprezintă o bizarerie juridică fără a mai fi întâlnită până acum în România'' a conchis premierul interimar.
Antena3.ro