Antena 3 CNN Politică Băsescu: "Momentul de criză economică poate evolua într-unul de criză socială"

Băsescu: "Momentul de criză economică poate evolua într-unul de criză socială"

Băsescu: "Momentul de criză economică poate evolua într-unul de criză socială"
Sursa foto: Traian Bãsescu
05 Mai 2009   •   16:06

Actualul moment de criză economică poate evolua, aşa cum s-a întâmplat în unele state din UE, într-o criză socială, a avertizat marţi, preşedintele Traian Băsescu, la ceremonia depunerii jurământului de investitură de către Bogdan Chiriţoiu, preşedinte al Consiliului Concurenţei.
Băsescu le-a spus celor care au depus jurământul la Cotroceni că au datoria de a menţine România ca o economie bazată pe concurenţă.
"Este de remarcat că vă începeţi mandatul într-un moment de criză economică, moment de criză economică ce poate evolua aşa cum a evoluat deja în multe alte ţări din Uniunea Europeană într-o criză socială. Presiunile exterioare consiliului nu trebuie să vă facă să renunţaţi la legislaţia de concurenţă pentru că tentaţia guvernelor, a instituţiilor şi a companiilor să treacă uneori la practici neconcurenţiale este mare mai ales în astfel de perioade", s- adresat Băsescu lui Chiriţoiu şi celorlalţi trei proaspeţi demnitari, Otilian Neagoe vicepreşedinte al instituţiei şi Mircea Valentin şi Dan Ionescu, consilieri de concurenţă.
Şeful statului a ţinut să le atragă atenţia membrilor conducerii Consiliului Concurenţei asupra problemei ajutorului de stat, menţionând că "pe presiuni politice sau decizii politice se poate călca strâmb".
Ceremonia de investire a fost "scurtă, seacă şi fără şampanie?, Băsescu punând, surâzător, situaţia pe seama recesiunii economice.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close