Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu foloseşte numirea lui Ardelean drept armă pentru dezbinarea PSD

Traian Băsescu foloseşte numirea lui Ardelean drept armă pentru dezbinarea PSD

Traian Băsescu foloseşte numirea lui Ardelean drept armă pentru dezbinarea PSD
12 Ian 2009   •   08:48

Potrivit unui posibil scenariu care circulă în mass-media, Traian Băsescu urzeşte să rupă PSD şi foloseşte drept armă numirea lui Virgil Ardelean la şefia serviciului secret al Ministerului de Interne. La dezmembrarea PSD ar concura grupul social democraţilor de la Cluj, aceiaşi cu care, susţin autorii scenariului, Băsescu negocia alianţa actualei coaliţii încă de acum trei ani.
În materialul care circulă în mass-media se arată, în cinci paşi, posibilul scenariu pus la cale de preşedintele Traian Băsescu:
Pasul 1: Băsescu şi Grupul de la Cluj au făcut Alianţa din 2006
"Nu mai este o noutate că Traian Băsescu negocia formarea actualului Guvern cu unii lideri ai PSD încă din anul 2006. E vorba despre liderii PSD de la Cluj, mereu dispuşi să se vândă oricui numai pentru a se menţine în sferele Puterii. Intenţiile Grupului de la Cluj au fost dezvăluite în presă, dar nimeni nu a crezut că PSD-iştii ardeleni ar face orice pentru a controla cu Traian Băsescu viitorul Guvern".
În urmă cu trei zile, noul ministru al Agriculturii, social democratul Ilie Sârbu, a făcut o dezvăluire surprinzatoare despre cât de vechi sunt negocierile pentru formarea coaliţiei PD-L - PSD. La această Alianţă s-a lucrat de aproape doi ani, afirma Ilie Sârbu într-un interviu.
Pasul 2: Oprea şi Ardelean, uneltele Grupului de la Cluj, devin stăpâni la Interne
"Grupul de la Cluj a forţat în PSD numirea lui Gabriel Oprea ca ministru la Ministerul Internelor şi Reformei Administrative. În acest fel, Traian Băsescu şi PD-L deţin acum şi frâiele Internelor. Voturile care l-au departajat în PSD pe Oprea de contracandidatul sau Cătălin Voicu au fost exact acelea ale ardelenilor. Gabriel Oprea duce planul mai departe şi îl numeşte pe Virgil Ardelean în fruntea Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Informativă (DGIPI), fără acordul lui Mircea Geoană care era în concediu în Statele Unite".
Pasul 3: Oprea şi Ardelean coordonează de la minister scindarea PSD
"Cum este greu de crezut că Mircea Geoană, Ion Iliescu sau Adrian Năstase vor accepta acest compromis, în PSD va începe războiul. Geoană a declarat deja că nu este de acord cu modul în care Ardelean revine la conducerea DGIPI şi că ministrul Oprea a acţionat unilateral şi în afara disciplinei de partid prin numirile făcute. În acest răstimp, Grupul de la Cluj îşi vede de propriile interese şi îl susţine pe Oprea tocmai pentru a radicaliza şi mai mult taberele din PSD".
Pasul 4: Misiunea lui Ardelean: Şantajarea parlamentarilor PSD pentru formarea unei majorităţi supuse Cotroceniului
"După ce i s-au pus în mână instrumente precum interceptarea convorbirilor telefonice, filajul, accesul la dosare şi mai ales diversiunea, Virgil Ardelean are misiunea de a forma prin şantaj o nouă majoritate în Parlament. Pentru că mulţi parlamentari PSD sunt tineri şi fără experienţă, e uşor de crezut că vor ceda presiunilor şi vor trece sub un control direct al preşedintelui Traian Băsescu. Grupul de la Cluj l-a reactivat pe Virgil Ardelean şi se aşteaptă doar momentul oportun pentru asaltul asupra parlamentarilor PSD".
Pasul 5: Băsescu va rupe protocolul dintre PD-L şi PSD şi va face o nouă majoritate în Parlament
"Traian Băsescu "îşi va vedea visul cu ochii" abia după ce Grupul de la Cluj va reuşi dezmembrarea PSD. Atunci când Gabriel Oprea şi Virgil Ardelean vor şantaja destui senatori şi deputaţi de la PSD pentru a asigura o majoritate parlamentară umilă şi servilă. PSD nu putea fi lovit decât din interior, aşa că Traian Băsescu a ales grupul Ioan Rus-Gabriel Oprea-Virgil Ardelean să-i facă jocurile în PSD. Partidul Social Democrat are luni două opţiuni: ori acceptă compromisul fatal şi se face că nu ştie că Oprea, Rus şi Ardelean sunt uneltele Cotroceniului, ori face totul pentru înlocuirea ministrului MIRA şi aplicarea regulamentului de numiri, negociat cu PD-L".
Sursa: [email protected]
Antena 3

×
Subiecte în articol: PSD Mircea Geoană
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close