Antena 3 CNN Politică Băsescu: Eu m-am întâlnit cu Iohannis. Am deschidere ca în funcţii importante să vină specialişti

Băsescu: Eu m-am întâlnit cu Iohannis. Am deschidere ca în funcţii importante să vină specialişti

Băsescu: Eu m-am întâlnit cu Iohannis. Am deschidere ca în funcţii importante să vină specialişti
30 Noi 2009   •   21:22

Preşedintele în exerciţiu şi candidat susţinut de PD-L la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu, a declarat, luni seară, că s-a întâlnit deja cu primarul Sibiului, Klaus Iohannis, numele propus de PNL şi PSD pentru ocuparea funcţiei de premier.

Actualul şef al statului a făcut aceste declaraţii la sediul său de campanie. La finalul discursului susţinut, Traian Băsescu a fost întrebat dacă se va întâlni cu Klaus Iohannis.

"Eu m-am întâlnit", a replicat Băsescu, citat de Mediafax.

Canidatul susţinut de PD-L a refuzat, însă, să ofere mai multe detalii.

În cursul zilei de luni, Klaus Iohannis a afirmat că a fost sunat de preşedintele Traian Băsescu în timpul săptămânii trecute. Potrivit primarului, şeful statului a dorit să aibă o întrevedere cu acesta pentru a discuta despre situaţia politică, precizând că întrevederea ar urma să aibă loc "dacă agendele sunt compatibile".

"Domnul preşedinte m-a sunat şi am avut o discuţie săptămâna trecută. A dorit să avem o întrevedere pentru a discuta situaţia politică creată şi voi discuta azi (n.r. luni) sau mâine telefonic pentru a avea o discuţie zilele următoare dacă agendele sunt compatibile", a declarat Klaus Iohannis.

Băsescu: Am încercat mereu să aduc în funcţii importante oameni de valoare

În cadrul declaraţiei susţinute luni la sediul său de campanie, Traian Băsescu a mai spus că, după alegerile prezidenţiale, ar urma să desemneze un guvern în care va continua să probeze că are deschiderea ca, în funcţii importante, să existe specialişti.


"Guvernul pe care eu îl voi desemna după alegeri va fi un guvern în care voi continua să probez că am deschidere ca în funcţii importante să vină specialişti. Eu nu am nevoie de declaraţii. Sunt faptele mele. Am avut puterea să pun la SIE un director provenit de la liberali. Am avut puterea să desemnez la SRI un director provenit de la PSD. Am avut puterea să propun în funcţia de comisar european un fost ministru al PNL. Am fost un preşedinte care a încercat întotdeauna să aducă în funcţii importante oameni de valoare, indiferent din ce partid au făcut parte", a declarat Traian Băsescu, citat de Mediafax.


Totodată, actualul şef al statului a mai spus că, în cazul în care va fi reales, statul îşi va reduce cheltuielile.

"Acolo este o resursă importantă de bani care trebuie să ajungă la investiţii, la modernizarea statului, la pensii, la salarii, la educaţie, la sănătate. Statul va înceta treptat să fie cel mai mare consumator de bani ai bugetului statului", a spus Băsescu.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Klaus Iohannis
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close