Antena 3 CNN Politică Antonescu s-ar împăca cu Băsescu: ?Să nu spui niciodată niciodată. Nu am avut şi nu am ceva împotriva lui?

Antonescu s-ar împăca cu Băsescu: ?Să nu spui niciodată niciodată. Nu am avut şi nu am ceva împotriva lui?

Antonescu s-ar împăca cu Băsescu: ?Să nu spui niciodată niciodată. Nu am avut şi nu am ceva împotriva lui?
Sursa foto: Crin Antonescu
18 Sep 2009   •   10:51

Azi ne înjurăm, mâine ne împăcăm. Nimic personal, e doar politică, a lăsat să se înţeleagă joi seară liderul Crin Antonescu referindu-se la relaţia sa cu preşedintele Traian Băsescu. Invitat la postul public de televiziune, Antonescu a ţinut să sublinieze că tonul critic adoptat faţă de ocupantul scaunului prezidenţial din Cotroceni nu are nimic personal "din capul locului" cu acesta, dovadă că nu exclude pe viitor o eventuală împăcare politică dacă şeful statului se va dovedi "respectuos, democratic, civilizat şi sincer".

Condiţii de reconciliere: Un Băsescu respectuos, democratic, civilizat şi sincer
Antonescu a ţinut să precizeze că la nivelul relaţiilor personale nu este certat cu Traian Băsescu. "Eu cred că e bine să nu spui niciodată niciodată în politică. S-au văzut evoluţii spectaculoase ale oamenilor, s-au văzut schimbări de păreri, de comportament, de atitudine. Să ne gândim numai la Ion Iliescu din 1990 şi Ion Iliescu din 2004, 2007, 2009. E o diferenţă mare", a exemplificat Crin Antonescu.
Întrebat care ar fi circumstanţele în care s-ar reconcilia cu şeful statului, Antonescu a replicat că mai întâi ar trrebui să fir certat cu Băsescu.
"Ar trebui întâi să mă cert, dacă aveţi în vedere o chestiune personală, ar trebui să mă cert ca să mă împac şi eu nu sunt certat cu Traian Băsescu. De o împăcare politică... eu cred că e bine să nu spui niciodată Ťniciodatăť în politică. (...) Dacă Băsescu va deveni un cu totul altfel de politician decât este actualmente, cu un comportament respectuos, democratic, civilizat şi sincer, atunci cu cea mai mare plăcere o să-mi amintesc că am fost pe poziţii diferite" a explicat liderul PNL.

Liberalul a apreciat că, "probabil că în momentul în care Băsescu ar începe să creadă şi să facă" ceea ce în repetate rânduri a spus în campania electorală, atunci când PDL şi PNL şi-au asumat împreună guvernarea ţării, n-ar fi diferende între ei.

"Probabil că-n momentul în care Traian Băsescu ar începe să creadă şi să facă ceea ce în repetate rânduri a spus atunci când am fost în campanie electorală, atunci când ne-am asumat împreună - vorbesc ca partide - guvernarea acestei ţări, atunci cred că n-ar fi niciun diferend între noi", a mai spus Antonescu.

Crin Antonescu a aminitit totodată că, "în anumite împrejurări", a considerat că şeful statului are dreptate, chiar dacă era în contradicţie cu PNL şi a exemplificat cu "momentul cu povestea retragerii din Irak".
"Nu am avut şi nu am ceva din capul locului împotriva lui Traian Băsescu", a subliniat liderul PNL.

Guvern de tehnocraţi incolor
În ceea ce priveşte susţinerea pentru un nou guvern, Antonescu s-a pronunţat pentru un cabinet de tehnocraţi, fără un premier PDL şi nici monocolor.

"Mă gândesc la un guvern de tehnicieni, care să asigure gestiunea curentă într-un mod mai eficient decât actualul Guvern şi care să-şi vadă de treaba lor - de a guverna ţara - şi nu de a face din exerciţiul guvernamental o perpetuă campanie electorală", a arătat Antonescu, reiterând că PNL nu va accepta să intre la guvernare până la alegerile prezidenţiale cu vreunul dintre cele două partide aflate la putere.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Crin Antonescu
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close