Antena 3 CNN Politică Antonescu: Nu renunţ la şefia PNL. Nu vom face guvernare cu PDL

Antonescu: Nu renunţ la şefia PNL. Nu vom face guvernare cu PDL

Antonescu: Nu  renunţ la şefia PNL. Nu vom face guvernare cu PDL
Sursa foto: Crin Antonescu
09 Dec 2009   •   14:05

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, miercuri, că nu va demisiona din fruntea partidului, aşa cum nici PNL nu va intra la guvernare alături de PDL sau într-un guvern marionetă. Liderul liberal a susţinut că funcţia de premier nu se oferă, ci se câştigă.
El a ţinut să afirme că nu are de gând să renunţe la şefia partidului aşa cum acreditează o parte din presă.
"Nu, nu este de adevărat"a afirmat Antonescu, carea a mai spus că PNL nu va intra la guvernare cu democrat-liberalii.
"Nu se intră la guvernare cu PDL, o să discutăm. Intru la BPC cu propunerea ca PNL să arate încă o dată că este un partid puternic, un partid care ţine la valorile sale la principiile sale, un partid unitar şi un partid care îşi respectă electoratul", a explicat preşedintele PNL.
Întrebat ce va face în cazul în care colegii săi decid că trebuie să demaraze negocierile cu PDL, Antonescu a răspuns evaziv că toate aceste lucruri vor fi discutate.
"V-am spus cu ce idee intru şi vă garantez că voi ieşi cu aceaşi idee. Şi eu şi partidul dorim că intrăm la guvernare. Orice partid vrea la guvernare, numai că PNL nu a fost niciodată un partid care să dorească să guverneze în orice condiţii şi cu oricine şi vă pot spune de pe acum că nu veţi regăsi PNL într-un guvern marionetă a cuiva care nu respectă regulile democratice şi statul de drept", a apreciat Crin Antonescu.
În ceea ce priveşte posibilitatea ca PNL să accepte o guvernare cu PDL dacă liberalilor li s-ar oferi postul de premier, Crin Antonescu a apreciat că funcţia de prim-ministru nu se oferă, ci se câştigă.
"Postul de premier nu se oferă de către cineva, postul de premier se câştigă şi înseamnă o majoritate parlamentară. Postul premier nu e ceva ce aduce de acasă preşedintele ţării", a conchis Antonescu.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close