Antena 3 CNN Actualitate Inundaţii devastatoare în Brazilia. Aproape 300.000 de oameni au rămas fără case

Inundaţii devastatoare în Brazilia. Aproape 300.000 de oameni au rămas fără case

Inundaţii devastatoare în Brazilia. Aproape 300.000 de oameni au rămas fără case
Sursa foto: Inundatii Brazilia
09 Mai 2009   •   11:15

Situaţie dramatică în nordul Braziliei, care se confruntă cu cele mai grave inundaţii din ultimele decenii. Aici, aproape 40 de oameni au fost înghiţiţi de ape şi alţi aproape 300.000 au rămas fără case. Mii de oameni sunt complet izolaţi, iar şoselele şi podurile au fost distruse de ape. Autorităţile încearcă din răsputeri să ajungă la sinistraţi. Oamenii sunt îngroziţi de cele mai puternice inundaţii care au afectat ţara în ultimii 20 de ani şi au făcut până acum zeci de victime.

Autorităţile spun că, din cauza lipsei condiţiilor de igienă, o epidemie se poate declanşa în orice moment. ?Situaţia este foarte dificilă. Încercăm să-i tratăm pe oameni cu medicamentele pe care le avem la dispoziţie, dar de cele mai multe ori ei se reîntorc în regiunile afectate de inundaţii?, spune un medic brazilian.

Sinistraţii s-au folosit de bărci şi tractoare pentru a recupera ce le-a mai rămas din case şi să poată ajunge în zonele unde autorităţile au construit adăposturi temporare. În mai multe oraşe, autorităţile au decretat stare de urgenţă şi au cerut ajutorul armatei pentru a-i salva pe oameni din calea râurilor. Meteorologii au anunţat că ploile în aceste regiuni vor continua pentru cel puţin încă o săptămână.

Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close