Antena 3 CNN Actualitate Iarna nu se dă bătută: Ninsorile din nordul ţării i-au surprins pe şoferi. Vezi prognoza meteo (VIDEO)

Iarna nu se dă bătută: Ninsorile din nordul ţării i-au surprins pe şoferi. Vezi prognoza meteo (VIDEO)

Iarna nu se dă bătută: Ninsorile din nordul ţării i-au surprins pe şoferi. Vezi prognoza meteo (VIDEO)
12 Ian 2010   •   09:00

În ciuda temperaturilor ridicate pentru această perioadă, înregistrate în ultimele zile, iarna nu pare că se dă bătută. Marţi ne aşteaptă vreme geroasă, iar în nordul ţării a început deja să ningă. Probleme au fost în pasul Tihuţa din Bistriţa, dar şi în judeţul Suceava spre Vatra Dornei.

Şoferii surprinşi de ninsoare în pasul Tihuţa au avut de furcă din cauza condiţiilor meteo. Echipajele de deszăpezire au lucrat toată noaptea pentru a împiedica formarea nămeţilor pe şosele.

În judeţul Suceava, şoferii se plâng că drumurile nu au fost curăţate. O altă zonă în care se circulă cu dificultate, este în Pasul Şetref, care face legătura între Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

Dar zăpada nu aduce numai motive de îngrijorare ci şi de bucurie. Mai ales pentru copii şi turişti. La Harghita Băi ninge de două zile.

În timp ce localnicii se chinuie să cureţe zăpada ca să nu rămână izolaţi în propriile curţi, turiştii aşteaptă ca pârtiile să devină din nou practicabile.

Dacă vremea va rămâne de partea iubitorilor de sporturi de iarnă, sâmbătă va putea fi organizat concursul de schi biatlon Cupa Harghita.




PROGNOZA METEO PENTRU MARŢI, 12 IANUARIE

În ţară, vremea va continua să se răcească uşor în cea mai mare parte a ţării. În jumătatea de nord şi în zona de munte cerul va fi mai mult noros şi pe arii relativ extinse vor cădea precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. În restul teritoriului cerul va fi temporar noros şi doar izolat, îndeosebi noaptea, vor fi precipitaţii mixte şi condiţii de producere a poleiului. Vântul va sufla slab până la moderat.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între -2 şi 7 grade, iar cele minime între -7 şi 1 grad. Izolat, îndeosebi în sud, va fi ceaţă. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

În Bucureşti, vremea se va răci uşor. Cerul va fi temporar noros. Dimineaţa vor fi condiţii de ceaţă, iar noaptea de precipitaţii predominant sub formă de ninsoare. Vântul va sufla în general slab. Temperatura maximă va fi de 6 ... 7 grade, iar cea minimă de -3...-2 grade. Presiunea atmosferică nu va avea variaţii semnificative.

La munte, vremea va continua să se răcească uşor. Cerul va fi mai mult noros şi pe arii extinse va ninge. Vântul va sufla slab până la moderat. Pe văi şi în depresiuni noaptea şi dimineaţa se va produce ceaţă asociată cu chiciură.

Antena3.ro


×
Subiecte în articol: prognoza meteo ninsoare
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close