În cadrul unui interviu pentru The Guardian, Brin arată că el speră ca această chestiune să devină o prioritate.
"Subiectele de drepturi ale omului merită timp egal pentru cele privind comerţul, care sunt acum de mare prioritate. Sper ca aceasta să fie luată în serios," arăta Brin .
Luni, Google a anunţat că închide centrul său din China din cauza cenzurii şi mută motorul de căutare în Hong Kong.
Brin arăta că reglementarea internetului în China a devenit un impediment la comerţul liber.
"Deoarece serviciile şi informaţiile sunt cele mai de succes exporturi ale noastre, dacă reglementările din China ne împiedică să fim competitivi, atunci sunt o barieră la comerţ" .
Iniţiativa Google a înfuriat China, care şi-a continuat criticile la adresa companiei. Ziarele de stat au acuzat din nou Google în comentarii de colaborare cu serviciile de informaţii americane şi subliniau că decizia de a mutea motorul la Hong Kong este o salvă a războinicilor informatici americani.
"Având în vedere marele impuls al SUA din ultimii ani pentru a pregăti un război pe Internet, poate aceasta este o bătălie exploratorie," se scria.
"Pentru poporul chinez, Google nu este Dumnezeu, şi chiar dacă face un spectacol de politică şi valori, tot nu este Dumnezeu?, scria ediţia Cotidianului Popular, ziarul Partidului Comunist.
Între timp, Tianya.cn, portal chinez cu peste 32 milioane de utilizatori înregistraţi,a anuţat că preia controlul total al siteurilor de socializare şi întrebări şi răspunsuri pe care le opera cu Google.
Antena3.ro