Antena 3 CNN High Tech Internetul, în faţa celei mai mari schimbări de la inventare: sistemul multi-lingvistic de adrese

Internetul, în faţa celei mai mari schimbări de la inventare: sistemul multi-lingvistic de adrese

Internetul, în faţa celei mai mari schimbări de la inventare: sistemul multi-lingvistic de adrese
26 Oct 2009   •   19:44

Internetul va suferi cea mai mare schimbare din ultimele decenii, săptămâna aceasta urmând a fi aprobat un nou sistem multi-lingvistic de adrese, relatează abs-cbnnews.com. Reprezentanţii autorităţii în domeniu, The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), au precizat că vor pune capăt utilizării exclusive a caracterelor latine pentru site-urile web. Afirmaţia a fost făcută vineri în ultima zi a unei conferinţe de o săptămână de la Seoul.

?Aceasta este cea mai mare schimbare tehnică a Internetului de la inventarea sa de acum 40 de ani?, a declarat Peter Dengate Thrush, şeful consiliului de administraţie al ICANN, autoritatea care va analiza schimbarea.

Thrush a mai spus că se aşteaptă ca vineri să aibă confirmarea, în acest sens, din partea comisiei de analiză ICANN. Când schimbările vor fi puse în practică o adresă de internet va putea conţine doar litere chirilice, arabe, chineze, greceşti sau hinduse, şi nu doar parţial, cum se întâmplă în prezent.

Rod Beckstrom, preşedintele ICANN, a precizat că schimbarea, care va intra în vigoare de la jumătatea lui 2010, este necesară datorită faptului că jumătate din cei 1,6 miliarde de utilizatori de internet sunt din ţări care folosesc alt alfabet decât cel latin.

Beckstrom a mai spus că adresele de Internet nu vor mai utiliza doar domenii limitate "Generic Top-Level", precum ?.com? sau ?.org?, urmând a fi folosite domenii mai flexibile ?internaţionale?, ca ?.post? sau ?.bank?.

Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close