Google a realizat prima fotografie din cosmos, cu ajutorul satelitului GeoEye-1, care a fost dat în folosintă în urmă cu cateva zile. Astfel, utilizatorii Google Earth vor putea vedea imagini mult mai clare decât până acum.
De altfel, Google a plătit o sumă considerabilă de bani pentru a avea ?monopol? civil la fotografiile realizate de acest satelit, lansat pe orbită la începutul lunii septembrie. Rezultatele se vor vedea curând pe programele Google Maps şi Earth.
Deşi satelitul poate face fotografii la rezoluţii mai mari decât orice este valabil acum pentru populaţie, acestea nu vor ajunge in posesia Google sau a populatiei largi. Fotografiile ce ajung la ?a vedea? obiecte ce au doar 41 centimetri vor fi trimise armatei americane, mai exact Agenţiei Naţionale de Informaţii Geospaţiale, care a contribuit cu 502 milioane de dolari la acest proiect.
Astfel că cea mai mare "cameră" cu o rezoluţie impresionantă produsă de om şi lansată pe orbită, deşi sponsorizată de Google, este controlată de Armata SUA.
Cu toate acestea, biroul de PR al Geo Eye apreciază că acesta este "opusul unui satelit de spionaj, deoarece spionii nu dau informaţii pe internet şi nu vând imaginile?.
Primele imagini au fost capturate in timp ce satelitul se deplasa pe o traiectorie de la Polul Nord către cel Sudic, pe o orbită la inăltimea de 677 km şi avea o viteză de 27.000 km pe oră. Prima fotografie a fost cea a unui campus universitar din SUA ? Kutztown din Pennsylvania.
Antena3.ro