Antena 3 CNN High Tech Germanii, sfătuiţi de guvern să nu mai folosească Internet Explorer

Germanii, sfătuiţi de guvern să nu mai folosească Internet Explorer

Germanii, sfătuiţi de guvern să nu mai folosească Internet Explorer
Sursa foto: Internet Explorer
17 Ian 2010   •   14:43

Guvernul german a avertizat utilizatorii web să nu mai folosească browserul Internet Explorer, din motive de securitate. Oamenii sunt îndemnaţi să utileze browsere alternative. Avertismentul vine după ce oficialii Microsoft au recunoscut că Internet Explorer a fost veriga slabă în atacurile asupra sistemelor Google din China.

Biroul german pentru Securitatea Tehnologiei Informaţiei a recomandat tuturor utilizatorilor de Internet Explorer să treacă pe un alt browser, pentru protecţia conturilor de utilizator. Aceştia pot reveni la Explorer după ce Microsoft va rezolva vulnerabilitatea care a permis atacul informatic din China asupra Google, care a vizat conturile de e-mail ale unor activişti chinezi pentru drepturile omului.

Reprezentanţii Microsoft din Germania nu sunt însă de acord cu iniţiativa guvernului german şi spun că atacurile asupra Google nu au vizat utilizatorii obişnuiţi.

Practic, vulnerabilitatea Internet Explorer permite hackerilor să verifice şi să preia controlul asupra sistemului compromis. Microsoft a anunţat că lucrează pentru rezolvarea cât mai rapidă a problemei. În acest moment, Internet Explorer este cel mai folosit browser din lume.



Antena 3

×
Subiecte în articol: internet explorer
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close