Antena 3 CNN High Tech Comisarul european pentru telecomunicaţii doreşte relaxarea regulilor de proprietate intelectuală pe internet

Comisarul european pentru telecomunicaţii doreşte relaxarea regulilor de proprietate intelectuală pe internet

Comisarul european pentru telecomunicaţii doreşte relaxarea regulilor de proprietate intelectuală pe internet
Sursa foto: internet
12 Iul 2009   •   20:37

Utilizatorii europeni de internet ar putea să descarce muzică şi alte fişiere mai uşor şi fără a fi tentaţi să apeleze la piraterie. Comisarul european pentru telecomunicaţii, Viviane Reading este de părere că regulile pentru protejarea dreptului de autor şi a proprietăţii intelectuale pe internet ar trebui relaxate, anunţă Reuters.

?Prioritatea mea numărul unu va fi crearea unui cadru legal simplu şi care favorizează consumatorii pentru accesarea conţinutului digital în UE, asigurând în acelaşi timp şi remunerarea corectă pentru creatori? a declarat aceasta în cadrul unui seminar.

Legile actuale sunt, în opinia comisarului european, prost contruite, ele împingând majoritatea utilizatorilor de internet, în special pe cei tineri, să pirateze şi să descarce ilegal fişiere de pe internet. Un sondaj citat de Reading arată că 60% dintre persoanele cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani care au descărcat fişiere de pe internet, au făcut-o fără să plăteasscă.

Reading ar putea candida la încă un mandat de comisar european în domeniul telecomunicaţiilor, după cei cinci ani petrecuţi la şefia acestui comisariat. Printre celelalte priorităţi anunţate se numără digitalizarea cărţilor şi încurajarea plăţilor prin intermediul telefonului mobil.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close