Antena 3 CNN Externe Bilanţ mondial al gripei AH1N1: 5.700 de morţi. În Ucraina, peste 100.000 de oameni infectaţi

Bilanţ mondial al gripei AH1N1: 5.700 de morţi. În Ucraina, peste 100.000 de oameni infectaţi

Bilanţ mondial al gripei AH1N1: 5.700 de morţi. În Ucraina, peste 100.000 de oameni infectaţi
Sursa foto: gripa
03 Noi 2009   •   18:42

Epidemia de gripă noua continuă să se extindă în ţările din jurul României. Autorităţile din Serbia, Bulgaria şi Republica Moldova au anunţat în ultimele ore zeci de noi cazuri de îmbolnăviri. Cea mai gravă situaţie rămâne în Ucraina, unde există peste 100.000 de oameni infectaţi.

Autorităţile de la Kiev abia mai fac faţă numărului de bolnavi de gripă nouă. Oficialii au cerut ajutor internaţional iar mai multe ţări au trimis deja măşti de protecţie, vaccinuri şi medicamente. Potrivit numărătorii oficiale, peste 100.000 de ucraineni sunt infectaţi cu AH1N1, dintre care aproape 70 au murit.

Nici la sud de ţara noastră veştile nu sunt bune. În oraşul Nikopol, situat aproape de graniţa cu România, toate şcolile au fost închise după ce, potrivit unor surse, trei copii au murit în urma infectării cu virusul gripal. În zonă a fost declarată stare de urgenţă pandemică iar autorităţile i-au sfătuit pe oameni să nu părăsească oraşul.

Ungaria a înregistrat al cincilea deces provocat de virusul gripal A H1N1, fiind vorba de un adolescent de 15 ani mort într-un spital din estul ţării. Ungaria are până acum aproape 300 de îmbolnăviri.

În Serbia, ministrul sârb al educaţiei a decis să prelungească vacanţa şcolară cu două zile, din cauza creşterii numărului de cazuri de gripă nouă. Vecinii de la vest au înregistrat în ultimele două zile 35 de cazuri noi de infectare cu virusul A(H1N1), ceea ce ridică numărul total al persoanelor infectate în ţară la 169.

În Republica Moldova, oficialii au decis să lanseze o campanie de vaccinare împotriva virusului. Până acum, a fost înregistrate două decese şi 30 de cazuri de contaminare.

Potrivit Organizaţiei mondiale a Sănătăţii, peste 5,700 de persoane au murit în toată lumea din cauza gripei A H1N1. Numărul a crescut cu 700 faţă de săptămâna trecută.

Antena 3

×
Subiecte în articol: gripa porcina AH1N1
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close