Antena 3 CNN Externe Barack Obama, primul discurs ca preşedinte: "A venit schimbarea în America" (VIDEO)

Barack Obama, primul discurs ca preşedinte: "A venit schimbarea în America" (VIDEO)

Barack Obama, primul discurs ca preşedinte: "A venit schimbarea în America" (VIDEO)
05 Noi 2008   •   08:32

Obama şi-a ţinut discursul de învingător în jurul orei 7.00, la Chicago, capitala statului Illinois, pe care îl reprezintă de trei ani în senatul american. ?A venit schimbarea în America?, le-a spus el celor peste 60.000 de susţinători adunaţi să-i sărbătorească victoria.
Noul preşedinte ales şi-a elogiat rivalul învins, a mulţumit familiei şi colaboratorilor şi a promis că mandatul său va aduce schimbarea - atât în ţară, cât şi în relaţiile Americii cu străinătatea.
?Drumul care ne aşteaptă va fi lung. Urcuşul nostru va fi abrupt. Poate nu vom reuşi într-un an sau într-un singur mandat, dar America, nu am fost niciodată mai încrezător ca în această noapte că vom reuşi. Vă promit că vom ajunge acolo.? le-a spus Obama.
" Dacă se mai îndoieşte cineva că America este un loc unde totul este posibil, care se întreabă dacă visul părinţilor noştri fondatori este încă viu, care se mai îndoieşte de puterea democraţiei noastre, răspunsul îi este dat în această seară".
"Un om a păşit pe Lună, un zid a căzut la Berlin, deci putem schimba America". El a atins de altfel tema crizei economice mondiale arătând că planeta este în pericol, dar, deşi reconstrucţia se va face cu dificultăţi, le-a cerut americanilor să lucreze împreună, iar el va fi cinstit mereu.

Anunţul victoriei democratului Barack Obama în alegerile prezidenţiale din Statele Unite a fost primit cu urale puternice şi o explozie de bucurie în parcul din Chicago unde s-au adunat deja zeci de mii de persoane, relatează AFP.
Numeroşii susţinători ai lui Obama adunaţi în Grant Park şi-au exprimat bucuria şi emoţia, agitând drapele americane şi pancarte pe care este înscris sloganul de campanie "Yes, we can".
Conform estimărilor presei, Barack Obama a devenit, marţi, primul preşedinte ales de culoare al Statelor Unite.
De altfel, deja John McCain a recunoscut înfârngerea în alegeri şi l-a felicitat pe Obama pentru alegere.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Barack Obama
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close