Antena 3 CNN Externe Marea Britanie: Un elev din 20 crede că Adolf Hitler a antrenat naţionala Germaniei

Marea Britanie: Un elev din 20 crede că Adolf Hitler a antrenat naţionala Germaniei

Marea Britanie: Un elev din 20 crede că Adolf Hitler a antrenat naţionala Germaniei
Sursa foto: Adolf Hitler
06 Noi 2009   •   14:52

Unu din 20 de elevi britanici cred că Adolf Hitler a fost antrenorul echipei naţionale de fotbal a Germaniei, iar unu din şase cred că Auschwitz era un parc tematic în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Rezultatele unui sondaj, efectuat pentru o organizaţie de binefacere a veteranilor de război, mai arată că unu din 20 de elevi cred că Holocaustul este ziua în care se celebrează încheierea războiului.

Pentru realizarea studiului, au fost intervievaţi 2.000 de elevi, cu vârste cuprinse între nouă şi 15 ani. Aceştia au fost rugaţi să răspundă la întrebări legate de personalităţile şi evenimentele care s-au petrecut în timpul celor două războaie mondiale. În timp ce un sfert dintre copii au recunoscut că nu s-au gândit niciodată la soldaţii decedaţi pe front, 70% dintre ei au spus că ar fi interesaţi să înveţe mai multe despre conflictele mondiale.

Organizaţia scoţiană Erskine, care oferă ajutor medical veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial, va participa la un program naţional de informare a şcolarilor cu privire la evenimentele care s-au petrecut în timpul celor două războaie mondiale.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Adolf Hitler Holocaust
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close