Antena 3 CNN Externe Un român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte şi e lăudat de presa americană (VIDEO)

Un român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte şi e lăudat de presa americană (VIDEO)

Un român, erou la New York: A salvat un copil de la moarte şi e lăudat de presa americană (VIDEO)
Sursa foto: Horia Cretan
02 Oct 2009   •   11:58

Un imigrant român din New York a devenit eroul oraşului, după ce a salvat un copil dintr-un bloc cuprins de flăcări.

Incidentul a avut loc miercuri, când un bloc din cartierul în care locuieşte românul a fost cuprins de flăcări. Horia Creţan n-a stat nici o clipă pe gânduri: s-a repezit pe scara de incendiu să-i ajute pe locatari.

?Am auzit ţipete care veneau de sus. Când m-am uitat, nu se vedea nimic, era prea mult fum. Şi cred că pur şi simplu... am băgat viteză?, a declarat românul.

Românul a spart geamurile şi a pătruns într-o cameră plină de fum, unde zăcea un băieţel de patru ani. L-a scos afară, ajutat şi de pompierii sosiţi între timp la faţa locului, şi nu s-a liniştit până n-a fost sigur că băiatul respiră.

Creţan a coborât apoi cu copilul în braţe, având grijă să-l protejeze de ploaia de cioburi. Copilul este acum în spital iar medicii spun că se va face bine.

Invitat la un program matinal de televiziune, Horia Creţan i-a surprins pe americani cu un gest romantic: i-a cerut mâna, în direct, iubitei sale care, bineînţeles, a spus da.




Faptele eroice ale românului au ajuns pe primele pagini ale tuturor publicaţiilor importante din SUA. New York Post scrie despre ?cele două acte eroice? ale lui Horia Creţan: salvarea copilului şi cererea de căsătorie pe care i-a adresat-o iubitei sale în direct. Horia Creţan este descris ca un ?bărbat care ştie să profite de cele 15 minute de faimă?.

Şi publicaţia New York Daily News îi dedică un spaţiu important eroului român, în timp ce Fox News povesteşte pe larg întregul incident.

Presa internaţională are numai cuvinte de laudă la adresa românului. El este prezentat sub denumiri precum "Bunul Samaritean", după cum se poate observa în captura foto de mai jos:




În luna august, un alt român a fost în atenţia presei americane datorită faptelor sale eroice. El a salvat de la înec două femei şi doi copii. Dan Florin Peteanu a văzut cum o maşină s-a prăbuşit într-un pârâu şi, fără să stea pe gânduri, a sărit în ajutorul oamenilor. Incidentul s-a petrecut în statul american Kansas.



Antena 3.ro

×
Subiecte în articol: incendiu New York SUA
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close