Antena 3 CNN Externe Turcia. Întâlnirea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale, încheiată cu proteste violente (VIDEO)

Turcia. Întâlnirea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale, încheiată cu proteste violente (VIDEO)

Turcia. Întâlnirea anuală a FMI şi a Băncii Mondiale, încheiată cu proteste violente (VIDEO)
07 Oct 2009   •   21:30


Proteste violente în Turcia. Mii de oameni au ieşit pe străzile Instanbulului pentru a protesta faţă de întâlnirea anuală a Fondului Monetar Internaţional şi a Băncii Mondiale.

Poliţiştii au folosit tunuri cu apă şi gaze lacrimogene pentru a dispersa peste 2.000 de manifestanţi din Istanbul. 10.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a asigura securitatea reuniunii oficialilor europeni.

Protestatarii au aruncat cu pietre şi coktailuri molotov în mai multe sedii ale băncilor. 80 dintre ei au fost arestaţi.

Tensiunile dintre turci şi FMI au început încă de săptămâna trecută. Un protestatar a aruncat atunci cu pantoful spre directorul FMI, Dominique Strauss-Kahn, în timpul unei întâlniri de la o universitate din Istanbul.

Reprezentanţii Fondului Monetar Internaţional şi cei ai Băncii Modiale au concluzionat că trebuie susţinute eforturile pentru supravegherea economiei mondiale. De asemenea s-a făcut apel la susţinerea economiilor emergente şi o mai bună analiză a legăturilor financiare la nivel global.

Următoarea întâlnire anuală dintre liderii FMI şi cei ai Băncii Mondiale va avea loc la Washington.



Antena 3

×
Subiecte în articol: proteste turcia Istanbul FMI banca mondiala
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close