Antena 3 CNN Externe SUA. Un medic care făcea avorturi, asasinat în biserică

SUA. Un medic care făcea avorturi, asasinat în biserică

SUA. Un medic care făcea avorturi, asasinat în biserică
Sursa foto: doctor impuscat
01 Iun 2009   •   11:37

Controversa asupra dreptului la avort a făcut încă o victimă în Statele Unite. Un doctor, care făcea întrerupere de sarcină, chiar şi în faze avansate, fost ucis într-o biserică din Kansas.

Doctorul George Tiller era unul din puţinii medici americani care practica aşa-numitele ?avorturi întârziate?. Acestea sunt legale în Kansas, dacă doi medici confirmă că naşterea poate afecta sănătatea mamei. În trecut, clinica lui Tiller a fost ţinta manifestaţiilor anti-avort şi chiar a unui atentat cu bombă. Medicul a fost chiar agresat şi dat în judecată pentru avorturi ilegale. El s-a aflat, câţiva ani, sub protecţia agenţilor federali după ce s-a descoperit o ?listă neagră? în care era pe primul loc.

Duminică, însă, nimeni nu l-a mai putut apăra. Tiller a fost împuşcat mortal chiar în biserica unde venise la slujbă. După trei ore, poliţia a arestat şi un prim suspect.

Se pare că bărbatul a acţionat singur, deşi anchetatorii cercetează eventuale legături cu grupările anti-avort. Acestea s-au grăbit să condamne asasinarea lui Tiller şi au subliniat că nu susţin decât protestele neviolente. Disputa pe tema avortului este foarte aprinsă în Statele Unite. Sondajele arată că, pentru prima dată, majoritatea populaţiei se opune acestor intervenţii.

Preşedintele Obama s-a declarat şocat şi indignat de crimă. El a invitat ambele tabere la dialog şi înţelegere.

Antena 3

×
Subiecte în articol: doctor impuscat medic avort
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close