Antena 3 CNN Externe SUA şi UE vor continua să preseze Iranul, în privinţa programului nuclear

SUA şi UE vor continua să preseze Iranul, în privinţa programului nuclear

SUA şi UE vor continua să preseze Iranul, în privinţa programului nuclear
Sursa foto: clinton ashton
22 Ian 2010   •   22:38

Secretarul american de stat Hillary Clinton şi şeful politicii externe a UE, Catherine Ashton, au promis că vor menţine presiunea pe Iran în privinţa programului său nuclear, subliniind că nu vor ?ceda."

Clinton arăta că Iran încă se poate angaja în discuţii cu comunitatea internaţională, dar oferta nu va fi valabilă mereu.

"Vom continua consultările noastre apropiate cu privire la următorii paşi ce să respecte abordarea noastră duală. Dar vreau să subliniez că nu vom ceda," arăta şefa diplomaţiei americane.

Ashton, Înaltul Reprezentat pentru Afaceri Externe şi Politica de Securitate, a declarat că UE doreşte să aibă un dialog, dar a fost dezamăgită până acum de rezultatul unor asemenea discuţii.
"Trebuie să analizăm ce altceva se poate face şi vom susţine acest lucru," declara oficialul european.
SUA şi UE sunt principalele forţe care cer sancţiuni mai dure contra Iranului.
SUA, Franţa, Rusia, Marea Britanie, China şi Germania au avut săptămâna trecută discuţii cu privire la chestiunea iraniană. Acestea au fost primele negocieri după ce Iran nu a respectat termenul limită- finele anului- pentru a accepta un plan ONU de reglementare a disputei. Întâlnirea s-a încheiat fără un acord clar, în special din cauza opoziţiei Chinei.
Purtătorul de cuvânt al Departamentului american de stat P.J. Crowley a calificat întîlnirea ca fiind constructivă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close