Antena 3 CNN Externe SUA, preocupate că internetul a devenit ?tabără de antrenament? pentru extremişti interni

SUA, preocupate că internetul a devenit ?tabără de antrenament? pentru extremişti interni

SUA, preocupate că internetul a devenit ?tabără de antrenament? pentru extremişti interni
Sursa foto: extremism internet
11 Noi 2009   •   14:43

Comisia Senatului american pentru securitate internă a avertizat în legătură cu ameninţări "interne" din SUA într-un raport din mai 2008, descriind scenarii similare cu masacrul produs la Fort Hood săptămâna trecută, când au murit 13 persoane şi au fost rănite 29.
Senatul a efectuat o anchetă privind ameninţarea terorismului intern american şi avertiza că ?radicalizarea? s-a extins dincolo de Afganistan spre SUA şi că lupi singuratici alimentaţi de propaganda de pe Internet vor prezenta o ameninţare tot mai mare, scrie Fox News.
"Radicalizarea nu mai este limitată la taberele de antrenament din Afgamnistan sau alte locaţii din străinătate ; se produce şi în SUA," se arăta în raport.
Maiorul Nidal Malik Hasan este bănuit a fi un "extremist islamist", după ce a deschis focul la baza militară Ford Hood din Texas producând un adevărat masacru. Hasan este acuzat că a contactat asociat Al Qaeda prin e-mail. Oficialii declară că a comunicat de 10-20 ori cu un cleric radical din străinătate care şi-a folosit propriul site pentru a incita musulmanii la violenţă contra trupelor americane.
Comisia senatorială avertiza că Internet serveşte ca ?tabără de antrenament virtuală," şi cita aceasta ca un factor care face SUA din ce în ce mai susceptibilă la extremismul intern.

Antena3.ro

×
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close