Antena 3 CNN Externe SUA discută cu aliaţii despre noi sancţiuni contra Iranului

SUA discută cu aliaţii despre noi sancţiuni contra Iranului

SUA discută cu aliaţii despre noi sancţiuni contra Iranului
Sursa foto: iran sua
20 Noi 2009   •   01:46

Dovedind nerăbdare în faţa tragerii de timp a Iranului, preşedintele american Barack Obama a arătat că SUA şi aliaţii săi discută posibilele noi penalităţi contra Teheranului pentru sfidarea tentativelor internaţionale de a opri controversatul său program nuclear.
Avertismentul lui Obama a venit la o zi după ce propunerea susţinută de ONU de livrare a uraniului iranian slab îmbogăţit peste hotare a fost respins de republica islamică.
Discuţiile despre noi sancţiuni demonstrează că Obama se pregăteşte pentru o nouă fază, în caz că Iran nu respectă termenul limită- finele anului- pentru progres în negocieri.
"Nu au fost capabili să ajungă la un `da', iar drept urmare am început discuţiile cu partenerii internaţionali despre importanţa existenţei unor consecinţe," declara Obama la o conferinţă de presă cu preşedintele sud-coreean Lee Myung-bak.
"Aşteptările noastre sunt ca în următoarele etape să stabilim o serie de paşi pe care i-am putea face, pentru a demonstra determinarea noastră faţă de Iran ."
SUA se va întâlni, vineri, la Bruxelles cu alţi cinci parteneri ? Marea Britanie, China, Franţa, Rusia şi Germania- pentru a discuta despre măsurile ce pot fi folosite contra Iranului, potrivit unui oficial UE.
Abordarea mai dură a poziţiei Iranului vine după turneul de opt zile al lui Obama în Asia, unde a discutat despre o serie de chestiune globale ce au mers de la dezarmarea nucleară la schimbările climatice sau redresare economică.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schema mafiei din România. Susţinere de la nivel înalt
x close