Antena 3 CNN Externe Rusia vrea să lege reducerea armamentului de scutul antirachetă

Rusia vrea să lege reducerea armamentului de scutul antirachetă

Rusia vrea să lege reducerea armamentului de scutul antirachetă
Sursa foto: serghei lavrov
26 Feb 2010   •   20:22

Noul acord ruso-american de reducere a armamentului nuclear probabil va fi legat de planurile de americane pentru un scut antirachetă în Europa, arăta ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov .
Ministrul sublinia că preşedintele rus Dmitri Medvedev şi cel american Barack Obama au reafirmat legătura în timpul unei conversaţii telefonice în decursul zilei de miercuri.

"Preşedintele nostru şi omologul american ar reafirmat acordurile, iar echipele de negociere de la Geneva trebuie să ia în calcul legătura dintre armele ofensive strategice şi armamentul defensiv," declara Lavrov în timpul unui interviu cu presa rusă.
Un parlamentar rus declara miercuri că parlamentul ar putea să nu ratifice succesorul Tratatului de Reducere a Armelor Strategice dacă nu include o asemenea legătură. Totuşi, Konstantin Kosaciov a admis că probabil cererea rusă nu va fi inclusă în noul pact deoarece ar fi dificilă aprobarea în Congresul american.
"Ideea noastră iniţială era de a specifica chestiunea în noul tratat de reducere a armamentului," sublinia Kosaciov. "Judecând după actualele negocieri, ar fi destul de dificil. Partenerii noştri american susţin că asemenea detalii ar împiedica ratificarea documentului în Senat."
Un oficial al Ministerului de Externe arăta că legătura dintre noul tratat de reducere a armamentului şi sistemul de apărare antirachetă va fi inclusă probabil într-un document separat.
Oficialii arătau că noul document ar putea fi semnat în aprillie, înaintea unei conferinţe internaţionale pentru non-proliferare.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Serghei Lavrov scut antiracheta
Parteneri
Afacerea cu care doi români din Bihor au dat lovitura
x close