Antena 3 CNN Externe Rusia va lua în considerare sancţiuni contra Iranului

Rusia va lua în considerare sancţiuni contra Iranului

Rusia va lua în considerare sancţiuni contra Iranului
Sursa foto: iran nuclear
02 Mar 2010   •   21:52

Rusia va susţine noi sancţiuni contra Iranului, cu condiţia să nu creeze o criză umanitară, arăta preşedintele francez Nicolas Sarkozy după discuţii cu omologul său rus Dmitri Medvedev.
Oficialul rus arăta că el speră să se evite măsurile punitive, dar adăuga că Rusia nu poate aştepta la nesfârşit cooperarea Teheranului.


"Noi suntem optimişti şi nu pierdem sentimentul că am putea ajunge la succes. Totuşi, dacă nu funcţionează... Rusia este pregătită să ia în considerare cu partenerii noştri chestiunea introducerii de sancţiuni?.
În timp ce Sarkozy sublinia că Medvedev este receptiv la introducerea de sancţiuni dacă nu se creează o criză umanitară.
De asemenea, Israel, care se consideră direct ameninţat de tehnologia nucleară iraniană, şi-a exprimat optimismul că China nu se va opune unei rezoluţii în Consiliul de Securitate, după o vizită la Beijing.
Rusia şi China au fost reticente la introducerea de noi sancţiuni.
Un al patrulea proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate este aşteptat în această săptămână.
Pe de altă parte, secretrarul american de stat Hillary Rodham Clinton declara că SUA face eforturi pentru implementarea de noi sancţiuni, ce au putea fi introduse în următoarele câteva luni.
Intervalul de timp menţionat este mult mai îndepărtat decât ce sperase Washington.
Antena3.ro

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close