Antena 3 CNN Externe Revista presei. Washington vrea acceptarea de homosexuali în armată. NASA lansează cea mai periculoasă misiune. Militarii SUA, acuzaţi că au folosit bombe cu fosfor alb în Afganistan

Revista presei. Washington vrea acceptarea de homosexuali în armată. NASA lansează cea mai periculoasă misiune. Militarii SUA, acuzaţi că au folosit bombe cu fosfor alb în Afganistan

Revista presei. Washington vrea acceptarea  de homosexuali în armată. NASA lansează cea mai periculoasă misiune. Militarii SUA, acuzaţi că au folosit bombe cu fosfor alb în Afganistan
Sursa foto: revista presei
11 Mai 2009   •   05:41
Washington pregăteşte acceptarea homosexualilor în armată

Administraţia Obama are "discuţii preliminare " despre modificarea prohibiţiei referitoare la acceptarea în armată a homosexualilor declaraţi, a dezvăluit consilierul pe probleme de securitate naţională de la Casa Albă, James Jones.

Preşedintele Barack Obama promisese în timpul campaniei electorale să schimbe această politică. Jones a declarat că nu ştie dacă actuala politica, cunoscută ca "nu întreba, nu spune," va fi răsturnată, şi a cerut o abordare precaută, arăta ABC News.

Acum nu se permite armatei să întrebe soldaţii despre orientarea lor sexuală, dar are dreptul să îi excludă pe cei care admit că sunt homosexuali.

Politica a fost adoptată în 1993 ca un compromis între conservatori ce doreau neacceptarea persoanelor gay în armată şi liberali.


NASA lansează cea mai periculoasă misiune spaţială

Nasa va trimite şapte astronauţi în cea mai periculoasă misiune pentru o navetă spaţială în încercarea de a repara telescopul spaţial Hubble, în valoare de şapte miliarde dolari.
Sub conducerea lui Scott Altman, echipajul de pe Atlantis va repara şi moderniza satelitul, în timp ce riscă o coliziune ce i-ar putea lăsa în spaţiu.
Misiunea de 1,4 miliarde dolari este atât de periculoasă încât a fost deja amânată o dată deoarece conducerea NASA se temea pentru viaţa piloţilor. A fost reluată abia după ce s-a hotărât ca o a doua navetă cu echipaj să stea pregătită pentru a merge oricând în spaţiu pentru a-i salva pe cei de pe Atlantis dacă se întâmpla ceva, explică Daily Mail.
Misiunea va debuta luni şi va dura 11 zile, timp în care vor trebui să treacă de pericolul lovirii Atlantis de gunoiul spaţial ce populează zona de întâlnire cu Hubble, dar şi de pericolul de a se accidenta în momentul reparării în spaţiu a satelitului.
Hubble a fost lansat în 1990 şi a datorită lentilelor sale puternice a trimis înapoi 600.000 de fotografii ce au rescris astronomia. A orbitat de 97.000 de ori şi a călători circa 5 miliarde de kilometri.


Armata SUA, acuzată că a folosit fosfor alb în Afganistan
Armata SUA a negat că a folosit fosfor alb în atacul de săptămâna trecută din Afganistan în urma căruia au fost ucişi mai mulţi civili.
Preşedintele afgan Hamid Karzai declara că atacul aerian american a ucis 100-130 de civili şi a cerut oprirea acestor incursiuni aeriene. Pe de altă parte militarii americani recunosc că au fost ucişi câţiva civili, dar nu atât de mulţi şi susţin că militanţii talibani i-au folosit ca scut uman,scrie Reuters.
Nader Nadery, membru al comisiei independente pentru drepturile omului, declara că doctorii au tratat victime ale acelui atac care avea arsuri neobişnuite, ce ar fi putut fi provocate de fosfor alb.
Doctorii au arătat că au tratat cel puţin 14 asemenea pacienţi, în urma atacului din Farah. Aceste presupuneri că SUA a folosit fosfor alb sau alte substanţe chmmice poate duce la mărirea controversei legată de ceea ce oficiiali afgani califică a fi cel mai grav caz de morţi ale civililor de la invazia americană din 2001 contra regimului taliban.
La Kabul, duminică, sute de oameni au mărşăluit pentru a protesta contra armatei SUA, arată şi AP.
Fosforul alb este o substanţă extrem de inflamabilă, care ia foc în contactul cu aerul şi poate provova răni foarte grave, fiind interzis a se folosi în zone dens populate.

Problema pirateriei maritime va fi abordată la summitul G8

Premierul italian Silvio Berlusconi a anunţat că problema pirateriei va fi una dintre temele de la summitul G8 din Italia, din perioada 8-10 iulie.
"Vom discuta despre piraterie, fenomen care recent a luat o amploare fără precedent", a spus el, citat deAFP..
Cel puţin 19 de nave sunt în prezent în mâinile piraţilor în Somalia, care ţin captivi mai mult de 300 de marinari.

Acţiunile piraţilor somalezi s-au intensificat alarmant, în podida desfăşurării masive a unor nave pentru asigurarea securităţii.

Peste 4000 de cazuri de gripă

Numărul de cazuri confirmate de gripă porcină în SUA a ajuns la 2.254, din care 104 sunt internaţi. Alte 700 de persoane sunt suspectate în SUA, care a depăşit deja Mexicul la numărul de cazuri.
La nivel mondial peste 4000 de persoane s-au îmbolnăvit în 29 de state, cu cel puţin 51 de decese, a calculat The Telegraph.
Virusul a ucis o femeie în provincia canadiană Alberta, ajungându-se astfel la statul cu numărul trei care raportează un deces.

Antena3.ro

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close