Antena 3 CNN Externe Revista presei. Pentagonul anchetează propriul spionaj. Rusia sprijină China pe subiectul Taiwan. Israelul nu va răspunde la expulzarea unui diplomat evreu de la Londra

Revista presei. Pentagonul anchetează propriul spionaj. Rusia sprijină China pe subiectul Taiwan. Israelul nu va răspunde la expulzarea unui diplomat evreu de la Londra

Revista presei. Pentagonul anchetează  propriul spionaj. Rusia sprijină China pe subiectul Taiwan. Israelul nu va răspunde la expulzarea unui diplomat evreu de la Londra
Sursa foto: ziare
24 Mar 2010   •   05:03

Pentagonul analizează eficienţa propriului spionaj


Secretarul american al apărării, Robert Gates, a ordonat demararea unei anchete interne asupra operaţiunilor de informare ale Pentagonului, de la războiul psihologic şi electronic până la relaţii publice, a precizat purtătorul de cuvânt, Geoff Morrell, citat de Washington Post.
Ministrul a dispus această măsură în timp ce Pentagonul tocmai lansase o altă anchetă asupra unuia dintre responsabilii săi, suspectat că ar conduce o reţea de spionaj privat în Afganistan şi în Pakistan.
Astfel, responsabilul respectiv - Michael Furlong - ar fi angajat cu contract membri ai unor societăţi de securitate private pentru a colecta informaţii care să permită localizarea militanţilor islamişti şi a taberelor rebelilor. Potrivit lui Morrell, cea de a doua anchetă solicitată de Gates va viza 'ansamblul operaţiunilor de informaţii pentru a se afla dacă ele sunt suficient de supravegheate şi încadrate'.
În 2010, Pentagonul dispune de un buget de 520 de milioane de dolari pentru aceste 'operaţiuni de informare', ofensive sau defensive, utilizate de forţele armate pentru a-şi extinde influenţa sau a le contracara pe cele ale inamicilor lor, a precizat Morrell.



Marea Britanie lansează agenţia spaţială


Marea Britanie a lansat propria sa agenţie spaţială, marţi, cu ajutorul astronautului Timothy Peake, menită a impulsiona industria tehnologiei spaţiale de multe miliarde de lire.
Deşi Peake este singrurul astronaut britanic, Marea Britanie este unul din liderii mondiali în robotică, sateliţi sau telecomunicaţii, care contribuie cu 6,7 miliarde euro la economia statului, precizează AFP.
Noua Agenţie Spaţială a Marii Britanii va gestiona ceea ce este acum un parteneriat deschis de departamente şi consilii de cercetare.
Circa 68.000 persoane sunt angajate direct sau indirect în industrie.




Rusia va continua să sprijine China pe subiectul Taiwan
Rusia va cotinua să sprijine CHina, inclusiv în subiectul "sensibil" al Taiwanului, declara premierul rus Vladimir Putin . ?Rusia este foarte atentă cu relaţiile sale cu China," arăta oficialul rus la o întâlnire la Moscova cu vicepreşedintele chinez Xi Jinping, care este aşteptat să îi succeadă lui Hu Jintao ca preşedinte, arată RIA Novosti.
"Am sprijinit mereu China pe cele mai sensibile chestiuni, inclusiv problema Taiwan", preciza Putin .
Declaraţia vine pe fondul tensiunii dintre Beijing şi Washington pentru decizia SUA de a vinde armament Taiwanului, considerat de China regiune rebelă care ar trebui să se alipească statului.



Israelul nu va expulza niciun diplomat britanic ca răspuns la decizia Londrei

Israelul nu va expulza niciun diplomat britanic după anunţul de marţi al Londrei privind expulzarea unui diplomat israelian ca urmare a folosirii unor paşapoarte britanice false de către un comando care l-a asasinat pe un lider Hamas la Dubai, a declarat un oficial israelian.
"Nu avem nicio intenţie să expulzăm un diplomat britanic ca răspuns la decizia Londrei",preciza acesta sub acoperirea anonimatului.
"Prioritatea este de acum calmarea jocului", arăta diplomatul, citat de Channel News Asia.
Anterior, ministrul israelian de Externe, Avidgor Lieberman, afirmase într-un comunicat că Londra nu le-a furnizat autorităţilor israeliene "nicio dovadă privind implicarea israeliană în acest caz".
Marea Britanie a anunţat marţi expulzarea unui diplomat israelian, afirmând că a fost stabilită "responsabilitatea" Israelului în utilizarea unor paşapoarte britanice false de către un comando care a asasinat în ianuarie un oficial al mişcării islamiste Hamas, la Dubai.
Asasinarea lui Mahmoud al-Mabhouh în ianuarie a fost atribuită serviciului israelian de informaţii Mossad.



Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close