Partidul lui Putin, pe primul loc la alegerile regionale
Partidul la putere Rusia Unită părea să se îndrepte spre o victorie aşteptată la alegerile regionale desfăşurate duminică în Federaţia Rusă, potrivit rezultatelor parţiale, deşi mulţi alegători nemulţumiţi au acordat sprijinul lor candidaţilor opoziţiei.
După numărarea a aproximativ 25 la sută dintre voturi, Rusia Unită parea să fi pierdut un singur scrutin de mai mare importanţă: alegerile pentru primăria oraşului siberian Irkutsk, unde au avut loc mai multe proteste antiguvernamentale în ultimele săptămâni. Un candidat comunist conducea duminică noapte, scrie AP.
Rezultatele parţiale arătau că Rusia Unită a obţinut mai puţin de 50 la sută din voturi în majoritatea scrutinelor pentru alegerea parlamentelor regionale, deşi părea să deţină un control suficient asupra majorităţii de locuri în toate cazurile. Ultimele alegeri regionale importante ruse din octombrie s-au terminat printr-o victorie covârşitoare a Rusiei Unite dar au fost tulburate de acuzaţii asupra unor fraude masive.
Votul de duminică în 76 dintre cele 83 de regiuni ale Rusiei a venit într-un moment de proteste de stradă antiguvernamentale crescânde.
Rusia Unită aştepta de la acest scrutin să probeze că încă poate obţine un sprijin larg în pofida unor privaţiuni economice continue în ţară şi a unui şomaj ridicat. Odată cu anunţarea rezultatelor, un înalt responsabil al Rusiei Unite a avut o reacţie neobişnuită calificând aceste alegeri drept 'murdare' şi acuzând opoziţia de fraude. Rusia Unită, condusă de primul ministru Vladimir Putin, în mod normal apără legitimitatea alegerilor din Rusia, pe care le câştigă de obicei la o mare diferenţă.
Deputatul Rusiei Unite Viaceslav Timcenko a declarat într-un comunicat emis de partid că alegerile au fost marcate de ?un număr şocant de mare de încălcări?. El a adăugat că principalele partide ale opoziţiei parlamentare, Comuniştii, ultranaţionaliştii de dreapta liberal-democraţi şi partidul cu înclinaţii de stânga Rusia Justă, s-au implicat în cumpărare de voturi, o acuzaţie lansată frecvent contra Rusiei Unite la alegerile trecute. AGERPRES
O a doua americancă arestată în planul de asasinare a caricaturistului suedez
O femeie din SUA care s-a convertiti la islam anul trecut şi ce a fost atrasă de extremiştii din Europa a fost arestată în Irlanda pentru legături cu complotul ce viza uciderea unui caricaturist suedez.
Jamie Paulin-Ramirez, cea de-a doua americană legată de complot, promisese să ia o bombă pentru cauza jijadului. Femeia în vârstă de 31 de avea "mentalitatea unei femei abuzate" şi a căzut pragă extremiştilor pentru a scăpa de singurătte, declara mama sa, citată de The Daily Telegraph.
Paulin-Ramirez, fostă asistentă medicală, este una din cele şapte persoane arestate în Irlanda săptămâna trecută pentru planificarea uciderii lui Lars Vilks, caricaturist suedez ce l-a pictat pe profetul Mohammed cu corpul unui câine.
Aceasta este cea de-a doua americană ce are legtătură cu cazul, după reţinerea lui Colleen LaRose.
Iran susţine că a spart reţelel americane pentru război cibernetic
Iran a anunţat că a dezafectat mai multe reţele le opoziţiei susţinutede americani, ce strrângeau informaţii despre cercetătorii nucleari şi găsirea de moddalităţi pentru a controla internetul presupune privarea opoziţiei de cel mai important instrument.
Un comunicat oficial arată reţelele au fost înfiinţate de grupuri ale opoziţiei - şi că 30 persoane infuente au fost arestate.
Teheran a acuzat în mod constant SUA şi Marea Britanie că provoacă tulbrările ce au urmat alegerilor in iunie a preşedintelui.
Comunicatul vine pe fondul efortului Washington de a introduce noi sancţiuni mai dure pentru programul său nuclear. explică FOX NEWS,
Informarea iranniană arată că ?războiul cibernetic? este parte a agendei americane.
Oficialii iranieni au lansat o amplă operaţiuni de închidere a site-urilor, inclusiv bloguri, canalele independte de ştiri şi canalele legate de liderul opoziţiei Mir Hossein Mousavi.
Antena3.ro