Antena 3 CNN Externe Revista presei. Obama se aşteaptă la adoptarea reformei medicale. Turcia dejoacă o lovitură de stat. Rusia va construi propriul 'Silicon Valley'

Revista presei. Obama se aşteaptă la adoptarea reformei medicale. Turcia dejoacă o lovitură de stat. Rusia va construi propriul 'Silicon Valley'

Revista presei. Obama se aşteaptă la adoptarea reformei medicale. Turcia dejoacă o lovitură de stat. Rusia va construi propriul 'Silicon Valley'
19 Mar 2010   •   04:51
Obama se aşteaptă la adoptarea reformei medicale

Casa Albă arată că preşedintele american Barack Obama crede că democraţii din Camera Reprezentanţilor vor avea destule voturi pentru a adopta legea privind refoma sa din sănătate.
Purtătorul de cuvânt Robert Gibbs a precizat că Obama a contactat peste 20 de parlamentari pentru a le cere sprijinul.
Liderul majorităţii Steny Hoyer arăta că actul ar putea fi supus la vot duminică în Cameră. Senatul a aprobat un pachet de reformă medicală, aminteşte Voice of America.
Gibbs a precizat că Obama a amânat vizita programată în Indonezia şi Australia pentru a se ocupa de acest act normativ la Washington.
Biroul Independent pentru Buget a calculat că planul privind sănătatea va costa 940 miliarde dolari în primii 10 ani, dar deficitul bugetar se va reduce cu 130 miliarde în primii zece ani şi cu peste un trilion de dolari în următorul deceniu.




Turcia deturnează o lovitură de stat

Poliţia turcă a arestat circa 20 persoane, inclusiv ofiţeri din armată, parte a unei anchete ce viza un presupus complot de răsturnare a guvernului.
Operaţiunea era parte a unei investigaţii privind reţeaua "Ergenekon", grup militant de dreapta despre care procurorii susţin că intenţiona să răstoarne guvernului lui Tayyip Erdogan.
Peste 200 de civili şi foşti sau actuali militari sunt acum sub acuzaţii că sunt membri ai Ergenekon.
Aproape 40 de ofiţeri, printre care generali şi amirali, au fost acuzaţi recent în cadrul unei tentative separate de puci, explică The Guardian.
Criticii acuză partidul de guvernământ AK că foloseşte anchetele pentru a-i reţine pe oponenţi.
Armata- care s-a autointulat gardian al ordinii seculare turceşti- a răsturnat patru guverne din 1960, dar puterile sale au mai fost scăzute în ultima perioadă.





SUA vor bloca bunurile postului de televiziune al mişcării Hamas

Departamentul american al Trezoreriei a anunţat că va bloca bunurile postului de televiziune aparţinând Hamas, Al-Aqsa TV, şi pe cele ale unei bănci din Gaza, controlată, în opinia departamentului, de mişcarea islamistă palestiniană.
Această hotărâre este simbolică, în măsura în care Hamas este, în prezent, suspusă unor sancţiuni din partea Departamentului Trezoreriei, prin faptul că această mişcare figurează pe "lista organizaţiilor teroriste" a Departamentului de Stat american, scrie BBC News.

Ea intervine în contextul în care preşedintele american, Barack Obama, a declarat miercuri că nu ar exista o criză între Statele Unite şi Israel, în pofida unor replici dure între Washington şi Guvernul israelian în legătură cu o hotărâre a statului evreu privind construirea de noi locuinţe în Ierusalimul de Est.
Departamentul Trezoreriei a declarat, într-un comunicat, că active pe care postul de televiziune Al-Aqsa şi Banca Naţională Islamică le-ar putea deţine în Statele Unite sunt de-acum "blocate". Acesta nu a precizat dacă au fost identificate asemenea bunuri, până în prezent.
De asemenea, adaugă departamentul, cetăţenilor americani le este interzis să "efectueze vreo tranzacţie" cu cele două entităţi cu sediul în oraşul Gaza.
Mişcarea Hamas este deja vizată de sancţiuni similare.


Rusia va construi propriul 'Silicon Valley'

Un centru de cercetare şi producţie high-tech, similar Silicon Valley din California, va fi costruit în Skolkovo lângă Moscova, a anunţat preşedinele rus Dmitri Medvedev .
Acesta arăta că centrul se va concentra pe cinci sfere prioritare: energie, tehnologia informaţiei, comunicaţii, cercetare biomedicală.
Skolkovo va deveni centrul unei Şcoli de Management, proiect comun a 14 companii ruseşti şi internaţionale menit a crea o şcoală de business de nivel mondial, transmite RIA Novosti.
Centrul va fi localizat chiar lângă campus, ce este acum constuit de la zero.

Antena3.ro

×
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close