Antena 3 CNN Externe Revista presei. Iran îşi protejează cercetătorii nucleari contra atacurilor teroriste. Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Biblia este mai veche decât se credea

Revista presei. Iran îşi protejează cercetătorii nucleari contra atacurilor teroriste. Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Biblia este mai veche decât se credea

Revista presei. Iran îşi protejează cercetătorii nucleari contra atacurilor teroriste. Ianukovici şi Timoşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale. Biblia este mai veche decât se credea
Sursa foto: revista presei
18 Ian 2010   •   04:44

Iran îşi protejează cercetătorii nucleari contra atacurilor teroriste

Guvernatorul Teheranului, generalul Morteza Tamaddon, a declarat că Iran intenţionează să mărească măsurile de securitate pentru a-i proteja pe cercetătorii nucleari de posibile atacuri teroriste ale duşmanilor, transmite Xinhua, citând surse iraniene.
Anunul a venit la puţin timp de la moartea fizicianului Massoud Ali-Mohammadi, despre care există informaţii ambigue despre posibile implicări în programul nuclear iranian, care a fost ucis săptămâna trecută în urma unui atentat cu bombă.



Viktor Ianukovici şi Iulia Timoşenko, în turul doi al alegerilor prezidenţiale din Ucraina



Liderul opoziţiei proruse din Ucraina, Viktor Ianukovici, şi principalul său contracandidat, premierul Iulia Timoşenko, au intrat duminică în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, ce va fi organizat la 7 februarie, potrivit sondajelor efectuate la ieşirea de la urne.
Ianukovici a obţinut 38 la sută din voturi, iar Timoşenko 25 la sută, în primul tur al alegerilor prezidenţiale, potrivit estimărilor Deutsche Welle.
Această diferenţă între cei doi mari favoriţi este mai degrabă modestă şi anunţă o luptă încrâncenată pentru victorie în al doilea tur de scrutin, niciunul dintre ei nefiind sigur de victorie.
Pe locul al treilea s-a clasat fostul bancher Serghei Tighipko, cu 12 la sută din voturi, potrivit celor două sondaje.
Preşedintele în exerciţiu, Viktor Iuşcenko, eroul "revoluţiei portocalii" de la sfârşitul lui 2004, devenit între timp foarte nepopular, s-a clasat pe locul al cincilea



Biblia este mai veche decât se credea

Oamenii de ştiinţă au descoperit cele mai vechi scriei în ebraică de până acum- o inscripţie ce datează din secolul 10 î.d.H. Descoperirea ar putea însemn a că porţiuni din Biblie au fost scrise cu câteva secole înainte de perioada estimată. Vechiul Testament se crede că a fost scris iniţial într-o formă arhaică de ebraică.
Până acum se considera că Bibilia ebraică datează din secolul 6 î.d.H., deoarece nu se considera că ebraica datează anterior acestei date. Noul text descoperit este însă cu patru secole mai vechi, explică Livescience.
"Demonstrează că Regatul Israelului exista deja în secolul 10 înainte de Hristos şi că cel puţin unele din textele bibile au fost scrise cu sute de ani înainte de datele prezentate în cercetarea actuală," arăta Gershon Galil, profesor Studii Biblice la Universitatea din Haifa Israel .


Sărăcia, principalul motiv de îngrijorare în lume

Sărăcia extremă este principalul subiect de îngrijorare în lume, devansând schimbările climatice, terorismul şi războiul, indică un sondaj internaţional difuzat duminică.

Potrivit sondajului, 71 la sută din cele circa 25.000 de persoane chestionate în 23 de ţări plasează sărăcia extremă în fruntea temerilor lor, faţă de 64 la sută care au optat pentru mediu şi poluare şi 63 % pentru creşterea preţurilor la bunurile alimentare şi energie, scrie AFP.

Terorismul, drepturile omului şi bolile s-au aflat în fruntea listei pentru 59 la sută dintre cei intervievaţi, în timp ce schimbările climatice şi starea economiei mondiale au înregistrat 58 şi respectiv 57 de procente. Ancheta a fost realizată între iunie şi octombrie anul trecut, adică înainte de summitul internaţional asupra schimbărilor climatice organizat în decembrie la Copenhaga.
În termeni de ţări, India şi Pakistanul plasează terorismul cel mai sus, în timp ce acest subiect s-a clasat al treilea în Marea Britanie, Indonezia şi Spania. În SUA, Canada, Germania şi în Spania, starea economiei se află pe primul loc. Pe de altă parte, numai în Japonia schimbările climatice se află în fruntea preocupărilor: acest subiect s-a clasat al doilea în China şi pe locul 9 în SUA.


Antena3.ro

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close