Antena 3 CNN Externe Revista presei. California dezbate legalizarea marijuanei. Procurorii Bush nu vor fi anchetaţi pentru tortură. După un mileniu, femeile pot vedea comorile de pe Muntele Atos

Revista presei. California dezbate legalizarea marijuanei. Procurorii Bush nu vor fi anchetaţi pentru tortură. După un mileniu, femeile pot vedea comorile de pe Muntele Atos

Revista presei. California dezbate legalizarea marijuanei. Procurorii Bush nu vor fi anchetaţi pentru tortură. După un mileniu, femeile pot vedea comorile de pe Muntele Atos
Sursa foto: revista presei
06 Mai 2009   •   05:32
Schwarzenegger salută dezbaterile despre legalizarea marijuanei

Guvernatorul Californiei Arnold Schwarzenegger a declarat că salută dezbaterea publică privind propunerea de legalizare a marijuanei, despre care se spune că ar oferi noi venituri statului afectat puternic de criza economică.
Guvernatorul republican, al cărui mandat expiră la finele anului viitor, a fost întrebat despre ideea tratării drogului precum alcoolului.
?Nu cred că este vremea pentru aceasta, dar cred că este vremea pentru o dezbatere. Şi cred că trebuie să studiem atent ce fac alte state care au lealizat marijuana şi alte droguri , ce efect a avut şi dacă sunt mulţumite de decizie."
El a declarat că legalizarea nu ar trebui să se bazeze doar pe simplul motiv că vor creşte veniturile. Un sondaj de opinie arată că 56% din alegătorii din California susţin ideea legalizării cannabisului pentru scopuri recreaţionale, iar veniturile ar trebui taxate, transmite Reuters.
Conform unei propuneri legislative ar urma să se permită vânzarea către adulţi, dar se interzice posesia sau vânzarea către cei sub 21 de ani. Conform calculelor s-ar genera venituri la buget de 1,3 miliarde de dolari.



Procurorii Bush nu vor fi anchetaţi pentru tortură

Procurorii administraţiei Bush care au aprobat tehnicile dure de interogare a suspecţilor de terorism nu ar trebui să fie acuzaţi penal, apreciază anchetatorii Departamentului de Justiţie într-un raport nefinalizat încă, ce recomandă ca doi din cei trei să fie sancţionaţi profesional.
Recomandările vin după decizia administraţiei Obama de luna trecută de a face publice memourile prin care se autoriza folosirea unor metode dure de interogare şi de a nu acuza anchetatorii CIA care au urmat indicaţiile subliniate în memouri.
Decizia i-a înfuriat atât pe conservatori, care l-a acuzat pe Barack Obama că vinde CIA, cât şi de liberali, care credeau că este prea iertător cu practici pe care le calificau ca fiind tortură.
Oficialii care au anchetat intern Departamentul de Justiţie pentru a stabili vinovăţia autorilor memourilor cer aducerea a doi din trei procurori - John Yoo şi Jay Bybee ? în faţa baroului pentru măsuri disciplinare.
Sursele AP notează că ancheta nu este finalizată şi concluzia poate fi revizuită, precum şi procurorul general Eric Holder poate avea o opinie personală în această privinţă.


După un mileniu, femeile pot vedea comorile de pe Muntele Atos
Pentru prima dată în 1000 de ani, multe din legendarele opere bizantine de pe muntele Atos din Grecia vor putea fi admirate şi de femei. Aproape 200 de lucrări de artă diin enclava excluisv bărbătească din nordul greciei vor fi expuse la Petit Palais din Paris până în iulie. Majoritatea lucrărilor nu au părăsit niciodată peninsula, unde femeile, şi chiar femelele de animale, sunt interzise din 1045.
Cele 20 de mănăstiri de pe muntele Atos au una din cele mai mari colecţii de artă creştină din lume. Acces direct la aceste comori este foarte greu de obţinut pentru bîrbaţi şi imposibil pentru femei, aminteşte The Independent.
Cu toate acestea, Paris a primit privilegiul de a găzdui expoziţia în mare parte graţie preşedinţiei UE de anul trecut.


Saab neagă că discută cu Fiat

Saab Automobile, compania suedeză parte a General Motors Corp., a fost contactată de 10 potenţiali cumpărători, vânzarea fiind preconizată pentrtu luna iunie, a declarat avocatul societăţii. Guy Lofalk, însărcinat cu restructurarea companiei, a precizat că vânzarea Saab este condiţia esenţială pentru o reconstrucţie de succes. ?Am avut contacte extinse cu părţile interesate? se arată în documente depuse în faţa creditorilor la tribunalul din Vanersborg .
Şeful Saab Jan Ake Jonsson declara pentru agenţia de presă TT că interesate sunt firme din Suedia şi din afară, printre care companii industriale şi de investiţie, fără a da detalii.
Saab a depus actele de faliment pe 20 februarie, într-un efort al GM de a vinde sau a închide divizia.
Pe de altă parte, Saab Automobile preciza marţi că nu poartă discuţii cu grupul italian Fiat SpA pentru o posibilă preluare, scrie UK.Reuters.
Eric Geers, purtătorul de cuvânt al Saab, a spus că Fiat nu se află printre cei zece posibili cumpărători rămaşi în cursă, ce au vizitat uzinele Saab în ultimele săptămâni.
"Avem acum zece posibili cumpărători foarte interesaţi, ce ne-au vizitat în Trollhattan. De acum înainte, vor restrânge cercul acestora şi mizăm pe încheierea unui acord în iunie sau la începutul verii", a declarat Geers.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: piata auto opere de arta
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close