Antena 3 CNN Externe Phenian a tras cu artileria spre Coreea de Sud

Phenian a tras cu artileria spre Coreea de Sud

Phenian a tras cu artileria spre Coreea de Sud
Sursa foto: coreea de nord
29 Ian 2010   •   20:50

Coreea de Nord a tras mai multe tiruri de artilerie spre o insulă din Coreea de Sud din Marea Glabenă, urmare a unui schimb recent de focuri la graniţa maritimă, transmite agenţia Yonhap .
Insula Yeonpyeong este localizată la circa 80 de kilometri vest de Coreea de Sud, dar la doar 12 km de coasta Coreii de Nord.
"Obuzele au căzut în apele în apele la nord de Linia Limitei Nordice, de facto graniţa maritimă inter-coreană" transmite Yonhap, citând oficiali sud-coreeni.
Nordul şi Sudul au schimbat anterior tiruri de artileri în Marea Galbenă, miercuri, la o zi după ce Phenian a declarat zona de graniţă ca fiind "non-navigabilă" de la 25 ianuarie la 29 martie.
Statul Major Nord Coreean a arătat anterior că aceasta face parte dintr-un exerciţiu anual.
Schimbul de focuri a fost efectuat de artilerie de la sol de ambele părţi şi nu a produs nici victime nici pagube.
Coreea de Sud a calificat tirul nord-coreean ca fiind o "gravă provocare" ce a subminat armistiţiul între cele două părţi şi a cerut statului comunist să anuleze declaraţia de "non-navigare" în jurul graniţei maritime inter-coreene.
Graniţa a fost trasată unilateral de Comandamentul Naţiunilor Unite conduse de SUA după războiul din 1950-1953.
Phenian nu recunoaşte graniţa şi a trasat una nouă la sud de frontieră. Confruntări navale între cele două state au avut loc în 1999, 2002 şi anul trecut.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
Marcel Ciolacu dă asigurări: Sunt bani de salarii si pensii
x close