Antena 3 CNN Externe Pentagon: Noi sancţiuni contra Iranului, foarte probabile

Pentagon: Noi sancţiuni contra Iranului, foarte probabile

Pentagon: Noi sancţiuni contra Iranului, foarte probabile
Sursa foto: mike mullen
21 Dec 2009   •   00:53

Puterile occidentale este foarte probabil să susţină un nou set de sancţiuni contra Iranului pentru refuzul acestuia de a dovedi că nu îşi construieşte arma nuclear, declara şeful militar american.
"Cred că semnalele sunt foarte clar că alt set de sancţiuni, altă rezoluţie, vor veni," sublinia amiralul Mike Mullen, şeful Statelor Majore Reunite a SUA.
Administraţia Obama a oferit termen limită până la finele anului pentru ca Iranul să răspundă la seria de propuneri şi să arate dovezi ce să înlăture temerile occidentale.
Administraţia a demarat acum ofensiva diplomatică internaţională pentru penalităţi suplimentare contra Iranului.
"Sunt din ce în ce mai preocupat că iranienii nu răspund. Am spus-o de multe ori, nu avem nevoie de un alt conflict în acea parte de lume," arăta Mullen.
"Nu prezic că aceasta se va întâmpla,dar cred că trebuie să ajungă la o poziţie unde să fie o forţă constructivă nu una destabilizatoare.."
Casa Albă este preocupată de refuzul Iranului de a accepta o propunere susţinută şi de ONU care cerea livrarea uraniului slab îmbogăţit de la Teheran în schimbul combustibilului nuclear pentru reactorul ştiinţific din capitala republicii islamice, după ce era dezvoltat în Franţa şi Rusia.
Presiunile pentru noi sancţiuni au crescut după dezvăluirile din septembrie că Iran construieşte în secret o nouă unitate de îmbogăţire a uraniului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close