Antena 3 CNN Externe Papa Benedict împacă religia cu teoria Evoluţionistă

Papa Benedict împacă religia cu teoria Evoluţionistă

Papa Benedict împacă religia cu teoria Evoluţionistă
03 Noi 2008   •   12:38

Papa Benedict al XVI-lea a declarat, vineri, în faţa unei adunări ştiinţifice, la care ia parte şi marele cosmolog Stephen Hawking, că nu există contradicţii între ştiinţa empirică şi credinţa în Dumnezeu, relatează Reuters.
Benedict al XVI-lea a deschis conferinţa, organizată de Academia Pontificală de Ştiinţe, citându-l pe Galileo Galilei, care, potrivit acestuia, "vedea natura ca pe o carte a cărui autor este Dumnezeu, la fel cum Scriptura are acelaşi Autor".
"A evolua înseamnă a "desfăşura un pergament", mai exact, a citi o carte. Imaginea naturii sub forma unei cărţi îşi are rădăcinile în creştinism şi a fost susţinută de numeroşi oameni de ştiinţă?, a adăugat acesta, descriind ştiinţa ca fiind "o cursă după cunoaşterea creaţiei lui Dumnezeu".
Galileo Galilei a fost acuzat de erezie de către Biserica Catolică până în 1992.
Profesorul Hawking, în vârstă de 66 de ani, şi-a amintit că a mai luat parte la o conferinţă ştiinţifică similară în urmă cu 30 de ani, când a observat că, din moment ce începutul Universului nu poate fi identificat cu exactitate, înseamnă că nu a existat nicio creaţie. "Sper ca Papa să nu-şi fi dat seama de asta, altfel aş împărtăşi soarta lui Galileo", a glumit acesta.
Luna trecută, Vaticanul a susţinut că teoria Evoluţionistă este compatibilă cu Biblia, dar că nu este nevoie să-i fie prezentate scuze postume lui Charles Darwin, care, în secolul 19 a fost atacat de Biserica Angliei pentru teoriile sale care veneau în contradicţie cu versiunea Bibliei asupra Creaţiei.
Biserica Catolică acceptă ideea de evoluţie, însă o priveşte ca pe o parte din planul divin. Aceasta predă ?evoluţia teistă?, potrivit căreia Dumnezeu a creat viaţa cu ajutorul evoluţiei.
Conferinţa organizată de Academia Pontificală de Ştiinţe se desfăşoară până marţi.
Sursă foto: Reuters
Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close