"Nicio naţiune nu este imună şi, ca de obicei, statele cele mai sărace suferă cel mai mult?, susţin şeful FAO, Jacques Diouf şi cel al WFP, Josette Sheeran, în raportul anual privind securitatea alimentară globală.
"Chiar şi înainte de criza alimentară şi cea economice, numărul oamenilor subnutriţi au crescut încet, dar sigur," subliniază raportul scris de Food and Agriculture Organisation şi World Food Programme.
Numărul de oameni înfometaţi a trecut de un miliard de persoane pentru prima dată din 1970, dar este un procent mai mic din populaţia totală, care acum se apropie de şapte miliarde de persoane, acum patru decenii fiind sub patru miliarde.
Cea mai mare parte din populaţia subnutrită este în regiunea Asia-Pacific, cu 642 milioane, urmată de Afirca Sub-Sahariană (265 milioane), America Latină (53 milioane) şi Africa de Nord plus Orientul Mijlociu (42 milioane). Circa 15 milioane de persoane suferă de foame în statele dezvoltate.
Din 2007, preţurile mari la alimente au provocat revolte în peste 60 de state.
Raportul vine înainte de Ziua mondială a alimentelor, vineri, după o săptămână de discuţii în care 300 de experţi au discutat despre problema alimentaţiei în 2050, când ONU prevede o populaţie de 9,1 miliarde persoane.
Antena3.ro