Antena 3 CNN Externe NATO: Duşmanul ar putea fi oriunde în spaţiul cibernetic

NATO: Duşmanul ar putea fi oriunde în spaţiul cibernetic

NATO: Duşmanul ar putea fi oriunde în spaţiul cibernetic
Sursa foto: summit nato
05 Mar 2010   •   16:16

NATO trebuie să fie pregătită să se confrunte cu ameninţări la securitate din partea potenţialilor duşmani din spaţiul cibernetic, anunţa secretarul general al alianţei militare, Anders Fogh Rasmussen .
"Mai mulţi actori pe scena internaţională sunt deosebit de interesaţi de ceea ce se întâmplă în NATO, iar ei folosesc şi spaţiul cibernetic pentru a-şi atinge scopurile," arăta Rasmussen la un seminar despre managerierea crizelor laHelsinki.
Deşi apărarea teritorială a celor 28 de state membrue şi populaţia lor rămâne principala funcţie a NATO, nu este destul "să aliniezi soldaţii şi tancurile şi echipamentele militare de-a lungul graniţelor," sublinia Rasmussen .
"Trebuie să abordăm ameninţarea la rădăcină, iar aceasta ar putea fi în spaţiul cibernetic," arăta acesta, pentru a adăuga apoi că "un duşman ar putea apărea oriunde în spaţiul cibernetic".

NATO este acum în proces de modernizare a Conceptului său Strategic pentru a reflecta schimbările aduse de provocările la securitatea globală- de la ultima analiză din 999.
Ca parte a acestui proces, se consultă inclusiv cu state non-membre, precum Finlanda şi Suedia, ai căror miniştri de Externe au găzuduit summitul din Helsinki .
Ministrul suedez de Externe, Carl Bildt, aprecia că toate viitoarele conflicte vor avea o importantă componentă cibernetică, care are legătură şi cu securitatea infrastructurii globale, inclusiv în energie, aviaţie şi transport maritim.
Antena3.ro

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close