Antena 3 CNN Externe Milionar care şi-a donat întreaga avere: Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream

Milionar care şi-a donat întreaga avere: Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream

Milionar care şi-a donat întreaga avere: Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream
Sursa foto: milionar
09 Feb 2010   •   11:19

Banii nu aduc fericirea. Aceasta pare să fie expresia preferată a unui milionar austriac al cărui gest a şocat o lume întreagă. Karl Rabeder a donat fiecare bănuţ din averea sa în valoarea de 3 milioane de lire sterline, pe motiv că banii îl făceau nefericit.

Austriacul urmează să vândă toate bunurile sale, care includ o vilă luxoasă din Alpi în valoare de 1,4 milioane de lire sterline, precum şi o fermă şi 17 hectare de teren în Franţa. Tot de vânzare este şi automobilul bărbatului de 47 de ani, un Audi în valoare de 44.000 de lire sterline, relatează The Telegraph.

Am realizat cât de oribilă este viaţa "de cinci stele"

?Nu vreau să-mi rămână nimic. Banii mă împiedică să fiu fericit?, a declarat Rabeder. El intenţionează să doneze în scopuri caritabile întreaga sa avere. ?O lungă perioadă de timp am crezut că bogăţia şi luxul te fac automat fericit. Provin dintr-o familie săracă în care regula de bază era să munceşti pentru a obţine bunuri materiale. Asta am şi făcut?, a adăugat bărbatul.



?Munceam ca un sclav pentru lucruri pe care nu mi le doream şi care nu îmi trebuiau. Mi-am spus că trebuie să abandonez acest stil de viaţă şi să încep să trăiesc cu adevărat?.



Austriacul a povestit ce l-a determinat să ia această hotărâre drastică. Totul s-a petrecut în timpul unei călătorii în Hawaii. ?Am trăit un adevărat şoc când mi-am dat seama cât de oribil, lipsit de suflet şi de sentimente este stilul de viaţă de cinci stele. În cele trei săptămâni petrecute în Hawaii, am cheltuit o sumă impresionantă de bani şi nu am întânit nici o persoană adevărată- numai actori. Personalul era prietenos, iar turiştii jucau rolul unor persoane importante. Nimeni nu era real?.

Averea de 3 milioane de lire sterline, donată unei organizaţii caritabile

Karl Rabeder a luat hotărârea să renunţe la vechiul lui stil de viaţă în mod subit. ?Am realizat că dacă nu-mi schimb viaţa acum, nu o voi face niciodată?.

Austriacul va dona întreaga sa avere unor organizaţii caritabile care acordă microcredite statelor sărace din America de Sud. El spune că ?nu judecă pe nimeni? şi că şi-a ?ascultat, pur şi simplu, sufletul?.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: milionar avere viaţa Austria
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close