Antena 3 CNN Externe Mii de palestinieni au protestat în Gaza faţă de intervenţia forţelor israeliene în Ierusalim

Mii de palestinieni au protestat în Gaza faţă de intervenţia forţelor israeliene în Ierusalim

Mii de palestinieni au protestat în Gaza faţă de intervenţia forţelor israeliene în Ierusalim
Sursa foto: palestinieni
26 Oct 2009   •   16:40

Noi tensiuni în Orientul Mijlociu. Mii de palestinieni au protestat în Gaza faţă de intervenţia forţelor israeliene ce a avut loc ieri, la Ierusalim. 15 oameni au fost arestaţi duminică în urma confruntărilor violente de pe Esplanada Moscheilor.

Mii de oameni cu steaguri ale Hamas au protestat pe străzile oraşului Gaza faţă de incidentele ce au avut loc între poliţia israeliană şi palestinieni la Ierusalim. Incidente au început între credincioşii musulmani şi poliţiştii israelieni pe Esplanada Moscheilor, loc sacru atât pentru islam cât şi pentru iudaism, dar devenit un adevărat butoi cu pulbere în Oraşul Vechi din Ierusalim.

În urma incidentelor, cel puţin 15 manifestanţi au fost arestaţi, iar zona a fost închisă pentru toţi vizitatorii.

Tensiunea persită de la sfârşitul lunii trecute pe Esplanadă şi în unele cartiere arabe din Ierusalim, unde au avut loc mai ciocniri violente.

În replică, autoritatea palestiniană a cerut Israelului să oprească orice act de provocare. În ultimele zile, poliţia şi-a întărit patrulele în Oraşul Vechi din Ierusalim, în urma apelurilor lansate de palestinieni şi arabii israelieni la manifestaţii în zonă.



Antena 3





×
Parteneri
Sondaj INSCOP pentru alegerile locale. Topul partidelor
x close