Antena 3 CNN Externe Mahmoud Ahmadinejad: Holocaustul este "o înşelătorie" a celui mai criminal regim din istoria umanităţii

Mahmoud Ahmadinejad: Holocaustul este "o înşelătorie" a celui mai criminal regim din istoria umanităţii

Mahmoud Ahmadinejad:  Holocaustul  este "o înşelătorie" a celui mai criminal regim din istoria umanităţii
Sursa foto: mahmoud ahmadinejad
04 Iun 2009   •   01:35

Preşedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, a apreciat, că Holocaustul a fost "o mare înşelătorie" şi a afirmat că democraţiile liberale au degradat "valorile umane".
El a reluat astfel afirmaţiile ce au fost denunţate de adversarii săi moderaţi cu care se va confrunta în alegerile prezindeţiale din această lună.
"Identitatea democraţiei liberale a fost dezvăluită lumii prin protecţia acordată celui mai criminal regim din istoria umanităţii, regimul sionist, prin folosirea marii înşelătorii care este Holocaustul", a spus Ahmadinejad, citat de site-ul televiziunii iraniene.
Declaraţiile au fost făcute în faţa a 600 de membri ai mediului academic şi religios, invitaţi de Iran pentru comemorarea a 20 de ani de la moartea fondatorului Republicii Islamice, ayatollahul Rouhollah Khomeini.
"Singurul mijloc de a înlocui gândirea liberală este revenirea la învăţăturile sfinţilor profeţi", a spus Ahmadinejad.
"Gândirea şi sistemul regimurilor liberale au redus standardele perfecţiunii umane. Regimurile liberale nu pot rezolva nici cele mai simple probleme politice din lume", a adăugat el.
Liderul republicii islamice a calificat Israelul ca fiind ?cel mai criminal regim din istoria umanităţii?.
Preşedintele iranian, care candidează la alegerile prezidenţiale din 12 iunie, a negat în repetate rânduri amploarea şi chiar existenţa exterminării evreilor de către regimul nazist, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Iranul nu recunoaşte existenţa statului Israel, iar Ahmadinejad a afirmat de mai multe ori că acesta va dispărea.
Preşedintele francez Nicolas Sarkozy a calificat declaraţiile ca fiind ?inacceptabile şi şocante?.
Pe de altă parte criticii lui Ahmadinejad, inclusiv unii reformişti, dar şi aliaţi conservatori cred că discursurile sale anti-occidentale şi punerea la îndoială a Holocastului au izolat Iranul.
Antena3.ro

×
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close