Antena 3 CNN Externe Mahmoud Abbas: S-au făcut greşeli, dar ?rezistenţa? rămâne o opţiune

Mahmoud Abbas: S-au făcut greşeli, dar ?rezistenţa? rămâne o opţiune

Mahmoud Abbas: S-au făcut greşeli, dar ?rezistenţa? rămâne o opţiune
Sursa foto: mahmoud abbas
05 Aug 2009   •   18:35

Fatah a deschis primul congres din ultimii 20 de ani, marţi, cu preşedintele palestinian Mahmud Abbas care a cerut partidului său să caute "un nou început", dar a admis şi unele greşeli.
Abbas a mai declarat că palestinienii sunt dedicaţi păcii, dar au totuşi dreptul la o "rezistenţă legitimă ."
Enumerând greşelile Fatah, Abbas a menţionat "impasul procesului de pace, unele din atitudinile noastre pe care publicul le respinge, peformanţa slabă, pierderea contactului cu strada şi lipsa de disciplină.."
Aceste greşeli ar fi, potrivit acestuia, vinovate de înfrângerea din alegerile din urmă cu trei ani şi ieşirea din Fâşia Gaza din 2007.
"Ataşamaentul nostru pentru opţiunea de pace nu înseamnă că vom rămâne neputincioşi în faţa încălcărilor distructive ale procesului de pace. Cum afirmăm dedicaţia pentru opţiunea de pace, ne menţinem dreptul la rezistenţă legitimă, aşa cum este garantată de legislaţia internaţională."
Abbas l-a mai acuzat pe premierul israelian Benjamin Netanyahu de subminarea procesului de pace prin refuzul de a opri activitatea de colonizare a teritoriilor ocupate.
Ministrul de Informaţii israelian Yuli Edelstein a răspuns prin a califica congresul ca fiind "o declaraţie de război," scrie YNet . ?În mod explicit ei spun că susţine continuarea luptei armate Dacă se vorbeşte de subminarea păcii prin aşezări, cea mai violentă şi extremă aşezare este statul palestinian, care va fi creat şi condus de 'moderaţii' care au vorbit la conferinţa Fatah ," afirma Edelstein .
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Mahmoud Abbas stat palestinian
Parteneri
Șefa ASSMB, Oana Sivache, plasată sub control judiciar de DNA
x close