Antena 3 CNN Externe Londra anchetează cum a furat Mossad identităţile unor britanici pentru a comite un asasinat

Londra anchetează cum a furat Mossad identităţile unor britanici pentru a comite un asasinat

Londra anchetează cum a furat Mossad identităţile unor britanici pentru a comite un asasinat
Sursa foto: agenti mossad
17 Feb 2010   •   17:18

Autorităţile britanice anchetează cum au fost furate identităţile a şase britanic de către posibili agenţi Mossad să îi acopere urmele după asasinarea unui lider Hamas în Dubai.
Ministerul de Externe a confirmat că identităţile a din paşapoartele britanice folosite de şase din cei 11 membri ai echipei de asasinare erau ale unor cetăţeni britanici reali deţinători de paşaport.
? Suntem conştienţi că deţinătorii a şase paşapoarte britanice au fost numiţi în acest caz. Credem că paşapoartele folosite au fost frauduloase şi am început propria anchetă?, se arăta.
Autorităţile anchetează posibilitatea ca detaliile paşapoartelor să fi fost copiate de pe original de personal oficial în timpul unor călătorii ale deţinătorilor.
În timp ce numele, numărul de paşaport, datele de naştere de pe paşapoartele false se potriveau cu originalele, fotografiile şi semnăturile erau diferite.
Oficialii britanici au refuzat să comenteze despre identitatea asasinilor, dar speculaţiile vorbes despre agenţia de spionaj israeliană, Mossad. Poliţia din Dubai arăta că nu poate exclude implicarea Israelului.
Dacă se va dovedi acest lucru, ar putea declanşa un nou conflict diplomatic între Londra şi Israel.
Mossad a mai folosit paşapoarte furate ale unor state aliate pentru a efectua asasinate şi în trecut, printre care din Canada sau Noua Zeelandă.
Antena3.ro

×
Parteneri
Harta clanurilor interlope din estul României
x close