Antena 3 CNN Externe La un pas de război: Continuă schimbul de focuri dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud (VIDEO)

La un pas de război: Continuă schimbul de focuri dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud (VIDEO)

La un pas de război: Continuă schimbul de focuri dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud (VIDEO)
Sursa foto: razboi
28 Ian 2010   •   11:51

Pericolul de război dintre Coreea de Nord şi Coreea de Sud devine tot mai mare. După schimbul de focuri din noaptea de marţi spre miercuri, în această dimineaţă navele militare nord-coreene au tras mai multe obuze în Marea Galbenă, în apropierea frontierei intercoreene.
?Coreea de Nord a tras mai multe obuze care nu au depăşit, însă, graniţa maritimă a celor două state?, a declarat un oficial sud-coreean, potrivit CNN. ?În prezent, forţele noarte militare sunt în alertă?, a mai spus oficialul.
În urma focurilor lansate de Coreea de Nord, forţele armate sud-coreene au lansat mai multe obuze în aer, ca semn că nu sunt intimidaţi de statul vecin. Până în prezent, nici una dintre părţi nu a confirmat existenţa victimelor.

Americani arestaţi în Coreea de Nord

Tot joi, un american a fost arestat pentru că ar fi pătruns ilegal pe teritoriul Coreei de Nord, informează AFP. Identitatea bărbatului arestat nu a fost făcută publică. Autorităţile din SUA nu au confirmat acest caz. Acesta este cel de-al doilea american arestat în decurs de o lună pentru intrare ilegală în Coreea de Nord. Un caz similar a avut loc pe 25 decembrie.

Marţi, Coreea de Nord a lansat mai multe rachete spre vecini, iar sudul a ripostat imediat. Incidentul a avut loc la doar două zile după ce Phenianul a stabilit zone interzise navigaţiei în regiunea respectivă. Potrivit autorităţilor din Coreea de Sud, schimbul de focuri nu a făcut victime şi nici pagube materiale.

Amplasarea graniţei maritime de vest este una dintre sursele de conflict între cele două Corei. În ultimul deceniu, forţele maritime ale celor două ţări vecine s-au confruntat de trei ori în această zonă. Cea mai recentă înfruntare s-a petrecut în noiembrie anul trecut, când, în urma unei scurte bătălii maritime, un nord-coreean şi-a pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi.


Antena3.ro

×
Subiecte în articol: razboi Coreea de Nord coreea de sud
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close