Antena 3 CNN Externe Kirill, noul patriarh al Rusiei, a fost întronizat duminică

Kirill, noul patriarh al Rusiei, a fost întronizat duminică

Kirill, noul patriarh al Rusiei, a fost întronizat duminică
Sursa foto: Patriarhul Kirill
01 Feb 2009   •   17:19

Kirill, noul patriarh la Bisericii Ortodoxe Ruse, a fost întronizat duminică, în catedrala Hristos Mântuitorul din centrul Moscovei. Ceremonia de întronizare a noului Patriarh al Moscovei şi al Întregii Rusii s-a desfãşurat conform tradiţiei Bisericii Ortodoxe Ruse. Kirill a fost aşezat de trei ori pe tron de către doi mitropoliţi, care l-au tinut simbolic de mâini si au cantat în limba greacã, ?Vrednic este!?
La ceremonie au asistat aproape 4.000 de invitaţi: feţe bisericeşti, lideri politici, dar şi simpli credincioşi. În catedrala Hristos Mântuitorul s-au s-au aflat preşedintele rus, Dmitri Medvedev, premierul Vladimir Putin dar şi preşedintele moldovean, Vladimir Voronin. România a fost reprezentantã de o delegaţie formatã din mitropolitul Laurenţiu al Ardealului, arhiepiscopul Nifon al Târgoviştei şi episcopul Casian al Dunãrii de Jos.
Kirill a fost desemnat, marţi, de un sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse, sã îi ia locul patriarhului Alexei al II-lea, care a decedat în decembrie, anul trecut.
Antena 3

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close