Antena 3 CNN Externe Judecătoare irlandeză, la procesul unei românce: Romii fac copii ca să-i trimită la furat

Judecătoare irlandeză, la procesul unei românce: Romii fac copii ca să-i trimită la furat

Judecătoare irlandeză, la procesul unei românce: Romii fac copii ca să-i trimită la furat
Sursa foto: judecator
29 Oct 2009   •   09:18

Romii concep copii ca să-i trimită la furat. Asta a declarat o judecătoare irlandeză, în timpul procesului unei românce, arată Irish Independent. Declaraţiile au fost făcute în timpul procesului unei tinere de etnie romă, în vârstă de 16 ani, mamă a unui copil, care a recunoscut că a furat câteva perechi de pantofi.
Potrivit avocatului apărării, tânăra a fost adusă în Irlanda la 13 ani de către partenerul ei, care este cu cinci ani mai mare. Părinţii fetei trăiesc în continuare în România, iar tânără păstrează legătura cu ei.
"Aceasta este cultura lor, felul în care funcţionează familiile. Din păcate, merg la furat", a declarat judecătoarea Ni Chonduin. "Este o cultură diferită, nu seamănă cu a noastră, iar magazinele noastre sunt jefuite", a adăugat aceasta.
Tânăra de origine română a recunoscut că a furat pantofi pentru copii în valoare de 320 de euro de la un magazin din centrul Dublinului, pe data de 11 iunie. Potrivit verdictului dat de judecătoare, fata de etnie romă va petrece şapte zile în închisoare şi va trebui să plătească o amendă de 200 de euro.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: judecatoare Irlanda romi România
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close