Antena 3 CNN Externe John McCain, către americani: Obama - preşedinte, eşecul meu, nu al vostru! (VIDEO)

John McCain, către americani: Obama - preşedinte, eşecul meu, nu al vostru! (VIDEO)

John McCain, către americani: Obama - preşedinte, eşecul meu, nu al vostru! (VIDEO)
05 Noi 2008   •   06:36

Senatorul de Arizona, John McCain l-a felicitat pe Barack Obama pentru rezultatul obţinut în alegerile prezindeţiale din 4 noiembrie şi şi-a asumat eşecul: ?Îl felicit pentru perseverenţă şi îi invit pe cei care m-au susţin să îl ajute pe proaspătul preşedinte să restaureze prosperitatea şi să lase o ţară mai bună pentru nepoţii nostri. E eşecul meu, nu al vostru?, a declarat McCain, la discursul de sfârşit de campanie, din Phoenix.
"Sunt recunoscator pentru tot ce aţi făcut pentru mine. Mi-aş fi dorit să se fi întâmplat altfel. E normal să ne simţim dezamăgiţi, dar, de mâine, trebuie să lucrăm împreună?, le-a spus McCain americanilor.
Într-o competiţie atât de lungă şi dificilă precum campania aceasta, succesul său îmi impune respect pentru capacitatea sa şi pentru perseverenţă. Acestea sunt alegeri istorice şi recunosc semnificaţia specială pe care o au pentru afro-americani?, a spus McCain.
Sondajele americane l-au desemnat câştigător al fotoliului de la Casa Albă pe senatorul de Illinois Barack Obama. John McCain şi-a recunoscut înfrângerea, spunând că îl va susţine pe preşedintele ales.
La rândul său, George W. Bush l-a felicitat pe Barack Obama pentru victoria în alegeri. Preşedintele american în exerciţiu i-a telefonat democratului Barack Obama, pe care l-a felicitat pentru victoria obţinută în alegerile prezidenţiale de marţi, a anunţat purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Dana Perino.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: John McCain Barack Obama
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close