Antena 3 CNN Externe Israel cere scuze Turciei

Israel cere scuze Turciei

Israel cere scuze Turciei
Sursa foto: israel turcia
14 Ian 2010   •   03:41

Israel a cedat cererilor Turciei şi şi-a cerut scuze pentru insultarea ambasadorului său, pentru a pune capăt ultimei crize dintre cele două state, se arată într-un comunicat al guvernului.

Luni, viceministrul de Externe al Israelului, Danny Ayalon, l-a convocat pe ambasadorul turc pentru a se plânge pentru un show tv. Ambasadorul a fost forţat să stea pe o canapea aflată la un nivel mai jos, nu a fost salutat, iar singurul drapel din încăpere era cel al Israelului, în timp ce Ayalon a explicat că umilirea este cu intenţie.
Ultragiată, Turcia a ameninţat că îşi va rechema ambasadorul.
Miercuri, premierul Benjamin Netanyahu a trimis o scrisoare de scuze, oficialul declarând că speră ca aceasta fa pune capăt chestiunii.

"Disputele dintre Israel şi Turcia vor fi rezolvate de o manieră respectuoasă şi reciprocă între două guverne. NU a existat o intenţie de a-l umili personal pe ambasador. Îmi cer scuze pentru felul cum a fost prezentat protestul Israelului", se arată în scrisoare.

Pe de altă parte, Danny Ayalon a emis astfel un al doilea rând de scuze Turciei. Scrisoarea a venit după o zi de consultări între Ankara şi Jerusalem. Aceasta după ce scuzele oferite marţi au fost considerate insuficiente de Ankara şi şi-a rechemat ambasadorul când Isrel a promis că nu va prezenta scuze oficiale.
Antena3.ro

×
Subiecte în articol: turcia
Parteneri
Marcel Ciolacu, prezentat ca "viitorul preşedinte al României"
x close